Munch solgt for over 22 millioner

LONDON (NTB): Edvard Munchs portrett av Henrik Ibsen ble i kveld solgt for over 22 millioner kroner hos auksjonsfirmaet Sotheby's i London.

Norske kjøpere kan sikre Munchs Ibsen

Bildet ble solgt for 1762 500 millioner pund, som tilsvarer 22 383 750 millioner kroner.

Pressetalsmann Alfonso Icaza ved Sothebys vil ikke si noe om hvem som har kjøpt bildet. Han opplyser samtidig at Claude Monets bilde vanliljedam og sti ved vannet ble solgt for 19,8 millioner pund, eller rundt 252 millioner kroner.

Munchs bilde «Ibsen på Grand Café» regnes som et av Munchs betydeligste bilder, og det har vært store forventninger til at bildet endelig skulle kunne kjøpes hjem til Norge.

Portrettet, malt i 1898, var ifølge Sotheby's ventet å oppnå en pris på mellom 6,3 og 8,9 millioner norske kroner. Til slutt ble bildet altså solgt for nærmere tre ganger så mye. Også Monets bilde ble solgt for det tredobbelte av det som var forventet.

Den første eieren av Munchs bilde var ifølge Sotheby's den tyske forfatteren Otto Brahm som de siste 20 årene av Ibsens liv var en stor beundrer av den norske maleren. Før maleriet i dag ble solgt på Sotheby's auksjon i London tilhørte det eiendommen til Friedrich Kessler.

(NTB)