Munch solgt for over 22 millioner

LONDON (NTB): Edvard Munchs portrett av Henrik Ibsen ble i kveld solgt for over 22 millioner kroner hos auksjonsfirmaet Sotheby's i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norske kjøpere kan sikre Munchs Ibsen

Bildet ble solgt for 1762 500 millioner pund, som tilsvarer 22 383 750 millioner kroner.

Pressetalsmann Alfonso Icaza ved Sothebys vil ikke si noe om hvem som har kjøpt bildet. Han opplyser samtidig at Claude Monets bilde vanliljedam og sti ved vannet ble solgt for 19,8 millioner pund, eller rundt 252 millioner kroner.

Munchs bilde «Ibsen på Grand Café» regnes som et av Munchs betydeligste bilder, og det har vært store forventninger til at bildet endelig skulle kunne kjøpes hjem til Norge.

Portrettet, malt i 1898, var ifølge Sotheby's ventet å oppnå en pris på mellom 6,3 og 8,9 millioner norske kroner. Til slutt ble bildet altså solgt for nærmere tre ganger så mye. Også Monets bilde ble solgt for det tredobbelte av det som var forventet.

Den første eieren av Munchs bilde var ifølge Sotheby's den tyske forfatteren Otto Brahm som de siste 20 årene av Ibsens liv var en stor beundrer av den norske maleren. Før maleriet i dag ble solgt på Sotheby's auksjon i London tilhørte det eiendommen til Friedrich Kessler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer