Munchmuseet er ferdig

Munchmuseet i Oslo overtar fredag bygningen fra byggherre Oslo kommune. Nå kan så smått den store innflyttingen starte før høstens åpning.

FERDIG: Det nye Munch museet i Bjørvika er nå ferdig. Dersom alt går etter planen kan museet åpne i løpet av høsten. Foto: Hans Arne Vedlog. / Dagbladet
FERDIG: Det nye Munch museet i Bjørvika er nå ferdig. Dersom alt går etter planen kan museet åpne i løpet av høsten. Foto: Hans Arne Vedlog. / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Åpningen av det nye Munchmuseet har tidligere blitt utsatt flere ganger - sist gang til høsten 2021. Men nå er bygget omsider ferdigstilt, og fredag overtar museet bygningen fra byggherre og eier Oslo kommune.

Det var NRK som først omtalte saken.

Utsettelsen skyldtes blant annet at et avansert klimasystem ikke var ferdig, men i januar ble det kjent at problemene med klimaanlegget er løst.

- Så fra i dag er det Munch som formelt disponerer bygget og skal fylle det med innhold. Det er fortsatt en del arbeider som gjenstår før bygget er ferdig, men vi kan nå etter hvert flytte inn våre dyktige medarbeidere, sier Munch-direktør Stein Olav Henrichsen til NTB.

Dersom alt går etter planen kan museet åpne i løpet av høsten, opplyser Henrichsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer