Oslo hadde 2. april rundt 40 coronasmittede beboere ved 11 langstidshjem i Oslo, ifølge direktør for samfunnskontakt Henrik Mevold ved Sykehjemsetaten i Oslo. Nå skal det etableres 500 avlastningsplasser for sykehus. Rask smittespredning ved sykehjem i Oslo tyder på manglende kontroll over epidemien og manglende smitteverntiltak. Sykehjem blir dermed ikke noe trygt sted for gamle og syke som trenger nærkontakt og hjelp til nesten alle aktiviteter. Både pasienter og personell er særlig utsatt dersom epidemier kommer til sykehjemmet.
I sykehjemmet sprer coronavirus og andre luftveisvirus som influensa seg som «ild i tørt gress», når godt smittevern og isolasjonstiltak mangler. Derfor bør coronasmitte-pasienter isoleres som luft- og kontaktsmitte. Personale som skal stelle slike pasienter må – før de går inn i rommet – ta på personlig, engangs smittevernutstyr/smittevernsett (hette, frakk, åndedrettsvern/P3-maske, briller/skjerm og hansker). De skal også ha kurs og trening i hvordan kle av smittevernutstyret etter bruk for å unngå selv-smitte. Ved behandling av smitteførende pasienter skal bare profesjonelt, helsefagutdannet personell delta.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger