Munnræppe menn

Historiens andre norgesmesterskap i ræpping er like om hjørnet. Her gjelder det å holde tunga rett i munnen!

Hvem ræpper høyest, fortest og kulest her i landet? For andre året på rad arrangeres «Straight Spittin\' - The Ultimate MC Battle» på Blå i Oslo, det uoffisielle norgesmesterskapet i ræpping.

Det er Klubbkonseptet Soul Kitchen og ræpperen Big Paulie som arrangerer. Big Paulie står bak multiselskapet Glamma Life Entertainment, som er tre ting på en gang - en platelabel, et bookingbyrå og et produksjonsselskap. Han er også gründer av ræppe-klesbutikken «Stress», og har hatt hip hop-spilleliste på NRK Petre.

Årets vert er Timbuktu, som også skal holde show med DJ Amato på scenen. I tillegg er Gordon kveldens DJ gjennom hele det nervepirrende mesterskapet.

Cup-pokal i ræpping?

Vinnere skal i år som i fjor kåres i to kategorier, etter språket det synges på. Altså norsk eller engelsk.

Som i enhver cup, blir det en-mot-en kamper helt til to står igjen i finalen, og man får se hvem som ingen kan målbinde Ifølge mesterskapsreglene er fysisk kontakt og skytevåpen diskvalifiseringsgrunn - båre så det er klart.

Og dommere er Big Paulie selv, ræppefaderen Tommy Tee (Tee Productions) og Vinni fra Paperboys. Men også publikum skal få komme med sine innspill.

Fjorårets vinner med platekontrakt

Fjorårets vinnere var F.EM one og Definite, med henholdsvis engelske og norske tekster. F.EM one har nylig fått platekontrakt med det nye norske selskapet Pass It Records. Singelen «Learning to Fly» kommer ut under Quart-festivalen.

Her finner du hjemmesidene til utestedet Blå, ræppernes klesbutikk Stress, med mye nytt fra miljøet, og plateselskapene Glamma Life Entertainment og Tee Productions.