Munnrappe kommunister på nettet

De rapper om å ta makta tilbake, men er kanskje mest kjent fordi de rappa et riff uten å be om lov. Les Gatas svar til dere lesere!

Gatas parlament slapp debutalbumet «Holdning over underholdning» på selveste arbeiderdagen i år, og ble møtt med jubel både fra norske arbeidere og musikkanmeldere. Dagbladets Håkon Moslet ga brødrene Borgersrud nest beste terningkast, og mente plata både var inspirert, frodig, catchy og viktig.

Catchy, men ulovlig

Moslet mente den umiddelbare hit\'en «Nå om da\'n» kanskje var «den beste norske hiphipsingel\'n noensinne.» Men dessverre hadde ikke gutta avklart rettighetene på et lite pianoriff fra Steely Dans «Home at last», og plateselskapet måtte i etterpåklokskapen trekke tilbake alle 4000 eksemplarene av plata.

Elling og Aslak, godt hjulpet av Jester, har imidlertid trumfet «Nå om da\'n» gjennom på et par konserter i vår, og den catchy, men ulovlige låta ble sist hørt på t-banen under «undergrunnsfestivalen» Musikk under Oslo.

- Dette er presentasjonslåta vår: Dette er oss, vi er tøffere enn deg, og flinkere til å rappe, forteller brødrene om låta.

Gatas parlament skal rappe mer om urettferdighet og kapitalisme utover sommeren, og står på programmet både under Quart- og Øyafestivalen samt Ektremsportveko på Voss i juni.

Lurer du på hvordan Gatas parlament kunne gamble så høyt med Steely Dan-samplet? Hvorfor de holder med Marx? Når du neste gang kan se dem på konsert? Eller vil du høre om det går an å få tak i et eksemplar av den ulovlige plata?

Send inn spørsmål til Gatas parlament, og møt Elling Borgersrud på nettet torsdag kl 12!

MARXISTER I MUSIKKEN: Aslak (bak) og Elling Borgersrud (foran) rapper kapitalismen midt i mot. I morgen kl 12 møter du Elling på Dagbladet.no. Send inn spørsmål nå!