Munter og masete

Men «Den Stundesløse» burde løsnet litt på snørelivet.

KONSPIRERER: Den driftige tjenestepiken Pernille (Brit Elisabeth Haagensli) og den forelskede rikmannsdatteren Leonora (Kjærsti Odden Skjeldal) i Agder Teaters oppsetning av Ludvig Holbergs «Den Stundesløse».
KONSPIRERER: Den driftige tjenestepiken Pernille (Brit Elisabeth Haagensli) og den forelskede rikmannsdatteren Leonora (Kjærsti Odden Skjeldal) i Agder Teaters oppsetning av Ludvig Holbergs «Den Stundesløse». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TEATER: «Den Stundesløse» er en komedie med skuldrene oppunder ørene. Fra Ludvig Holbergs hånd er det en raus komedie, og skildringen av virrende stress, av aldri å få noe gjort fordi det er så mye å gjøre, føles ikke så helt fjern sett fra 2013.

På Agder Teater er det gjort et viselig valg om ikke å sette en tykk tusjstrek under denne relevansen. Det spilles i snøreliv og parykker, og i Per Olav Austahls vakre scenografi, en stor sal med høye, upussede vinduer som både sier noe om huset vi gløtter inn i og bader de oppskrudde intrigene i et dust lys. Men de som løper inn og ut av dørene under vinduene, føles ikke alltid som om de er av kjøtt og blod.

Gløgge tjenere I Kristiansand spilles «Den Stundesløse» som det lystspill det er, med tydelige typer og store geberder. Vielgeschrei (Trond Høvik) er en stundesløs, historiens urolige nav, så belemret med sine mange og dels innbilte gjøremål at han vil gifte bort datteren (Kjærsti Odden Skjeldal) med en bokholder. Det er opp til den gløgge tjenestepiken Pernille (Brit Elisabeth Haagensli) å hindre katastrofen og sørge for at alle får den de skal ha.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer