Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse «Sånne som oss», Haugesund Teater:

Muntert, sært og menneskelig skildres naboskapets gleder og sorger

Nabolag i lag på lag

GODE NABOER: «Sånne som oss» tar for seg menneskelige merkverdigheter i et nabolag som kunne vært hvor som helst og ingen steder. Foto: Grethe Nygaard, Haugesund Teater
GODE NABOER: «Sånne som oss» tar for seg menneskelige merkverdigheter i et nabolag som kunne vært hvor som helst og ingen steder. Foto: Grethe Nygaard, Haugesund Teater Vis mer

TEATER: Det handler om nabolag og om naboer, i stort og i smått og på godt og vondt: Om trygghet og tillit, om tilhørighet og fellesskap, om nykker og mistenksomhet, om overvåkning og fiendtlighet, om framvekst av konflikt og om framvekst av vennlighet.

«Sånne som oss» er en idérik, friskt fabulerende, sprudlende anekdotisk forundringspakke, med sammensatte scener fra så vel gjenkjennelig som absurd samspill mellom naboer.

Stadige vrier

Episodene er fantasifullt utformet, i en dramaturgi som skifter mellom uttalt komikk og antydet alvor med ujevne, og dermed uforutsigbare, mellomrom.

Vedel og Kjøllmoens påfunn er ofte rare og bisarre, noen ganger til og med groteske, men det som gjør «Sånne som oss» til slik en oppløftende overskuddspreget opplevelse, er de stadig overraskende omdreiningene underveis.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 UKE*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr 1 uke. 0,14 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr 1 måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. 2,76 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Alle abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?