Muppet banket Frankenstein

Muppetene Dr. Bunsen Honeydew og Beaker banker Spock, Scully og Dr. Frankenstein.

(Dagbladet.no): Det er såvidt vi husker når Muppets gikk på norske tv-kanaler, men kanskje et par av figurene har gjort uutslettelig inntrykk?

Sprengere

Dr. Bunson Honeydew og hans trofaste assistent Beaker er Muppetshows vitenskapelige alibi. Guttas mest kjente oppdagelse er tusenvis av måter å sprenge en assistent og/eller et laboratorium i lufta på, alt for fremskrittes skyld.

Duoens vitenskapelige karriere har også hatt en hyggelig bieffekt. For gutta er tydelig meget populære. De stakk av med seieren i en kåring utført av BBC der leserne stemte på sine favoritter blant vitenskapsfolk som ikke eksisterer.

En tredjedel av stemmene

Doktoren og Beaker fikk en tredjedel av de rundt 40 000 stemmene og banket dermed sterke kandidater som Dr Spock (Star Trek) og Doctor (Dr. Who). Andre kjente og kjære fantasivitenskapsmenn på lista er Dr. Evil (Austin Powers-filmene) og Dr. Frankenstein. X-Files sin Dana Scully er eneste kvinne som nådde opp blant de topp ti.

De to var ikke tilgjengelig for kommentar, men en alltid snakkesalig frosk hadde selvfølgelig noe på hjertet.

- De har vist oss at vitenskap ikke bare er til for kortvokste, rundhodede og skalla fyrer og deres bebrillede assistenter med oransje hår. Vitenskap er også for mennesker som deg og frosker som meg, sier Kermit.

Ansvarlige vitenskapsfolk

Bak kåringen finner vi ekte vitenskapsfolk. Denne uka arrangeres en tradisjonsrik vitenskapsfestival i England. British Association\'s festival of Science har holdt det gående siden 1831, og målet er å skape et forum der en rekke vitenskapelige tema diskuteres og presenteres, også til folk utenfor den vitenskapelige sfæren.

Flere tusen besøker festivalen hvert år. Årets tema er en forskers ansvar. Her er ti mer eller mindre ansvarlige vitenskapsmenn fra fantasiens verden:

1. Honeydew and Beaker (The Muppets) - 33%

2. Mr Spock (Star Trek) - 15%

3. The Doctor (Dr Who) - 13%

4. Q (James Bond) - 9%

5. Dr Emmett Brown (Back To The Future) - 8%

6. Dana Scully (The X Files) - 8%

7. Dr Strangelove - 5%

8. Frank \'N\' Furter (Rocky Horror Picture Show) - 4%

9. Dr Evil (Austin Powers) -4%

10. Dr Frankenstein - 1%

DOKTOR HONEYDEW OG BEAKER</B> Dr. Bunson Honeydew (til høyre) og hans trofaste assistent Beaker er Muppetshows vitenskapelige alibi
SPOCK</B> Leonard Nimoy spiller Enterprises overgluping fra planten Vulcan i tv-serien og filmen om Star Trek.
DANA SCULLY Gillian Andersen ble verdenskjent som den noe mer realitetsorienterte partneren til Mulder i tv-serien X-files.