Muppetskrekk

Her kommer en av 80-tallets største skrekksuksesser, en kultfilm som filmkjennere stadig drar fram som eksempel på nærmest genial i sin sjanger. «Evil Dead II» er en helt vanvittig film. Her kan alt skje. Hoder flyr gjennom lufta, avhugde hender angriper uten varsel, trær og busker går fullstendig beserk og blodet spruter, fosser og velter over stakkarene foran kamera. Helt uspiselig, hvis det ikke var for en eneste ting: Humor. Regissør Sam Raimis gjennombrudd er nemlig svært morsom på sitt groteske vis.

Da DVD-utgaven kom i fjor ble det også produsert en ny dokumentar om hvordan «muppet-effektene» ble laget, samt lagt på et nytt kommentarspor. Det er et av de mer underholdende i sitt slag, hvor blant andre hovedrolleinnehaver Bruce Campbell og regissør Raimi («Spider Man») overgår hverandre med morsomme anekdoter og kommentarer. Smarte folk med masse humor og selvironi.

«Evil Dead II» er så avsindig at den får høy underholdningsverdi. Et must for alle skrekkentusiaster med skrudd form for humor.