Murdoch banker Rike

Det er ikke lenger sånn at tippekampen er tippekampen. Grunnen er selvsagt at noen som er store og sterke, har betalt masse penger og gjort de små og svake enda mindre og enda svakere.

NRKs Kjell Kristian Rike reiser til England for å kommentere en litt trist 1. divisjonskamp mellom Charlton og Wolverhampton, mens Kenneth Fredheim drar til Leeds for å kommentere et toppoppgjør i Premier League mellom Leeds og Tottenham for Canal+.

Styrke og hurtighet

NRK finner det ikke verdt bryet å sende med en sidekommentator ettersom det bare dreier seg om en stusslig 1. divisjonskamp. Kjell Kristian Rike blir sittende aleine og se at Charlton slår Wolves 2- 0, og ettersom han har atskillig mer greie på skiskyting enn han har på fotball, blir det stort sett et par innlærte Drillo-termer, noen bombastiske påstander som ikke medfører riktighet, samt «ja, ja, det er ikke rare kvaliteten over disse kampene i 1. divisjon, men de står jo på og fighter, det skal de ha». På Elland Road sitter Kenneth Fredheim. Han har ikke sidekommentator, han heller. Han gjør så godt han kan for å ivareta dramatikken, men det blir liksom ikke den helt store susen over det. I pausen får vi se en reportasje om en Tottenham-trener med ansvar for styrke og hurtighet, og det hjelper liksom ikke helt, det heller. For TV-seeren er det en no win situation, som de sier i England.

Den optimale rammen

I hvert fall for dem som ikke kan se fotball på Rupert Murdochs Sky Sport. I går: Arsenal- Liverpool (0- 1, helt fortjent). I studio på Highbury sitter ankermann Richard Keys sammen med Liverpool-legende Greame Souness og Arsenal-legende Alan Smith. Keys er gammel proffspiller, han ledet Sky Channels dekning av Golfkrigen og er uklanderlig både i språk og tøy. Sammen oppdaterer de sobert om formkurver, skader, nyinnkjøp og fransk innflytelse på engelsk fotball. De viser gamle bilder (f.eks. Dennis Bergkamps løpsmønster i forhold til Titi Camaras), og så forteller de at den som vinner i dag, bare er seks poeng bak Manchester United. Ringside sitter kommentator Martin Tyler og den evigunge spissen Andy Gray. Keys, Tyler og Gray er på plass hver eneste søndag, eller «Super Sunday», som Sky kaller det, og tusenvis av nordmenn sitter på puben i Norge og er på fornavn med dem. De lager den optimale rammen , og når vi setter oss ned med dem, har vi en bestemt følelse av at vi har å gjøre med en verdensbegivenhet . Hva Kjell Kristian Rike sier når Charlton har gått opp til 2- 0 mot Wolves, er det ingen som bryr seg om.