HANDLINGENS MANN: Rupert Murdoch og 
21st Century Fox  er sultne på å kjøpe verdens største medieselskap, Time Warner.  Foto: REUTERS/Jessica Rinaldi
HANDLINGENS MANN: Rupert Murdoch og 21st Century Fox er sultne på å kjøpe verdens største medieselskap, Time Warner. Foto: REUTERS/Jessica RinaldiVis mer

Murdoch vil selge seg ut i Europa

Ifølge amerikanske Bloomberg News vil mediemogulen selge unna.

Spekulasjonene har vært mange. Men ifølge det amerikanske medieselskapet Bloomberg News vil mediemogulen Rupert Murdoch selge seg ut i sine europeiske tv-selskaper og aviser for at få råd til at kjøpe verdens største medieselskap, Time Warner.

21st Century Fox med den kjente mangemilliardæren Rupert Murdoch i spissen, vil selge Sky Italia og selskapets eierandel i Sky Deutschland til British Sky Broadcasting Group, skriver Bloomberg News som siterer flere anonyme personer som skal være tett på begivenhetene.

Salget vil innbringe omkring 10 milliarder euro og skal benyttes til å løfte budet til 21st Century Fox på Time Warner.

Nyheten kommer ette at det ble kjent at 21st Century Fox har lagt inn et bud på 80 milliarder dollar for Time Warner - men budet skal ha blitt avvist.

Murdoch signaliserte at han var åpen for bud over 75 milliarder doller for Time Warner, skrev Bloomberg News. Vil slippe for at låne pengene Fox skal altså være interessert i å øke budet og ved å bruke midler fra et eventuelt salg, kan 21st Century Fox slippe at for skulle låne pengene, skriver Bloomberg News .

Allerede i mai dukket ryktene opp om et mulig salg av Sky Italia og Sky Deutschland til British Sky Broadcasting. Ifølge Bloomberg News er en avtale på trappene innen de neste to ukene.

21st Century Fox eier 39 prosent av British Sky Broadcasting Group, og Credit Suisse vurderer i et notat, at det er også finnes en mulighet for Fox å selge seg ut her.