Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Muse

Ambisiøst møte mellom tidlig Radiohead og Queens «A Night At The Opera».

Britisk rock post-britpop har i første rekke handlet om Radiohead og deres musikalske småsøsken. Mens Coldplay omfavnet de mer lavmælte sidene ved Thom Yorke & co. på fjorårets millionselgende «Parachutes», kastet Muse seg over alle de tunge riffene fra «The Bends» på sitt debutalbum «Showbiz».

På oppfølgeren «Origin of Symmetry» har Muse i tillegg plukket med seg Radioheads progressive tilbøyeligheter i full skala. Frontfigur og låtskriver Matthew Bellamy sparer sjelden på konfekten; barokke pianoinnslag, synthkaskader og strykere mikses sammen med blytunge gitarriff og klassisk-inspirerte, angstfylte vokalpartier («Space Dementia» har et nifst Jeff Buckley-ekko over seg), og ender opp nærmere Queens «A Night At The Opera» og Smashing Pumpkins' «Mellon Collie»-dobbeltalbum enn «OK Computer».

Muse blir av og til for ambisiøse og pompøse for sitt eget beste i sitt forsøk på musikalsk staurbæring - talende nok er sistesporet titulert «Megalomania» - men når det klaffer, som på den heseblesende «Plug In Baby», er det bare å la seg overkjøre av dette mektige rockmaskineriet av en trio.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling