Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Museer som passer for deg?

Norge er landet hvor det finnes museer for nesten hver yrkesgruppe, hobby og særinteresse.

Krise for norske museer

Norsk Emballasje Museum, Misjonsmuseet, Ingebrigt Vik Museum, Geitbåtmuseet, Flaskeskipmuseet, Det norske Skøytemuseum, Norsk Hermetikkmuseum, Buekorpsmuseet i Bergen, Cementmuseet Slemmestad, Norsk Sagbruksmuseum, Norsk Seminmuseum, Norsk Speidermuseum, Norsk Tindemuseum, Norsk Tollmuseum, Norsk Tørrfiskmuseum, Norsk Vegmuseum, Selbu strikkemuseum, Samvirkemuseet...

300 av landets 800 museer får offentlig støtte. Norsk Speidermuseum er blant de 500 museene som ikke får offentlige penger - og som slett ikke skjønner hvorfor de ikke får. Norsk Vegmuseum får nemlig 9,5 millioner i driftsmidler.

«Museum» er ikke et skjermet begrep i Norge. Alle som vil kan male et skilt med «museum» og henge utenfor stueveggen.

Jon Birger Østby, direktør i Norsk museumsutvikling, sier likevel det hender han sier nei til museer som vil inn i museumskatalogen. Ifølge Østby er det en klar tendens i retning smalere museer. Tilfanget ved norske museer økte i 1997 med hele 220000 gjenstander.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media