Reagerer på Trumps innreiseforbud:

Museum fjerner eller dekker til all kunst laget av innvandrere

Kunsten erstattes med lapper med teksten «Laget av en immigrant». 

SKJULT KUNST: For å sette fokus på innvandreres innflytelse, har The Davis Museum i Massachusetts i USA fjernet eller dekket til all kunst laget av eller gitt av innvandrere. Foto: Steven Senne / AP / NTB Scanpix
SKJULT KUNST: For å sette fokus på innvandreres innflytelse, har The Davis Museum i Massachusetts i USA fjernet eller dekket til all kunst laget av eller gitt av innvandrere. Foto: Steven Senne / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I forbindelse med «President's Day» har The Davis Museum i Massachusetts i USA fjernet eller dekket til alle kunstverk laget av innvandrere.

På sine egne nettsider skriver museet at de har gjort dette for å markere symbolsk hvordan museet ville sett ut uten bidrag fra innvandrere. Hvert kunstverk som er laget eller overrakt av innvandrere, vil frem til 21. februar være dekket av et sort tøystykke, eller bli fjernet og erstattet med en merkelapp med teksten «laget av en immigrant» eller «gitt av en immigrant».

Museet oppfordrer også andre institusjoner til å gjøre det samme.

I et intervju med The Art Newspaper bekrefter museet at markeringen er en reaksjon på president Donald Trumps innreiseforbud, som i ettertid ble stanset av det amerikanske rettssystemet.

Omkring 20 prosent av den faste kunstsamlingen deres er laget av kunstnere, eller donert av samlere som på et tidspunkt har innvandret til USA.

Markeringen har fått navnet «Art-Less», og målet er å sette fokus på immigranters innflytelse, skriver CNN.

Ifølge The Guardian er et av de tildekkede kunstverkene et portrett av George Washington, laget av Adolf Ulric Wertmuller som ble født i Sverige. Bysten av Santa Teresa av Ávila, laget av den spanske kunstneren Francisco Salzillo y Alcaraz, og maleriet «Friends in a Storm Approaching», laget av James McDougal Hart som ble født i Skottland, er også blant kunstverkene som ikke lenger er synlig for publikum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer