Museumsvakta slo robotene

«Natt på museet 2» topper kinolista i USA.

||| (Dagbladet.no): Ben Stiller og museums- oppfølgeren «Night at the Museum: Battle of the Smithsonian» vant kampen mot «Terminator: Salvation» på fredag. Flere kinoeksperter hadde på forhånd tippet at den fjerde robot-actionfilmen ville toppe kinolistene den første premieredagen.

Men det var museumseventyret som gikk til tipps, med 15,3 millioner dollar i billettinntekter. Det melder blant andre Entertainment Weekly.

Det ble Ben Stillers beste actionfilm-åpning noensinne. Filmen slo også forgjengeren, «Night at the Museum», som kun spilte inn 12,1 millioner på premieredagen i 2006.

«Terminator: Salvation» ble nummer to på fredag, med 14,8 millioner. Robotfilmen hadde tjuvstartet helga med premiere dagen før, men spilte kun inn 13,4 millioner dollar på torsdag.

Men foreløpig er det «Terminator: Salvation» som har slått best an hos kritikerne. Den har en score på 52 av 100 mulige poeng hos nettstedet Metacritic.com, som samler inn anmeldelser fra medier over hele USA. Stillers museumsfilm må nøye seg med 43.

- Mørkere, mer uhyggelig, og stilistisk mer enhetlig enn sine to relativt lette forgjengere, skriver Variety i en av de mest positive anmeldelsene av den nye Terminator-filmen.

Den har premiere på norske kinoer 5. juni, mens «Night at the Museum», eller «Natt på museet 2», som den heter på norsk, kommer hit allerede førstkommende fredag.