«Mush92»

Av Arne Bye.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Skaperens beskrivelse av serien:

Mush92 er et garasjepunkband fra den fiktive, trønderske småbyen Ørstrand, hvor kun de barskeste tør å ferdes i nærheten i sentrumsgata natt til søndag etter at Slaktern Pub har stengt tappekranene for natten, og rånerne møtes på Esso for å sloss.

Mush92 består av Lizzy, orkesterets meget oppmerksomhetskåte og politisk ukorrekte frontfigur, vokalist og bassist. Hun er sint på livet og bruker enhver anledning til å fortelle hvorfor alt er galt.

Bandets gitarist og låtskriver er Bendik. Han vet godt hva han mener er galt med samfunnet, men lar det bare i beskjeden grad ødelegge nattesøvnen.

Trommis Steinar ønsker mer enn noe annet å være tøff, og gjør flere halvhjertede forsøk, men de fleste faller sammen fordi han er en stor pingle. Han tar lett til tårene, og den ekstra vekten forklarer hvor han søker trøst.

Mush92 handler både om bandet, de som er i det og lokalsamfunnet rundt dem. Dette er rett og slett en serie om å oppfatte seg selv som annerledes i et lite miljø, sett fra disses synspunkt. I de femten stripene som leveres til konkurransen skildres i første omgang det musikalske aspektet, fordi jeg ønsket å finne figurene først før jeg satte dem ut i andre situasjoner. Senere ser jeg for meg at vi vil se dem i skole og jobb, hvordan de forholder seg til foreldre, øvrige familiemedlemmer og de andre i lokalsamfunnet, særlig de jevngamle. Jeg ser også for meg at kampen for å få spille på Slaktern Pub vil bli et gjennomgangstema, og Steinars ønske om en romanse med Lizzy har også potensiale til moro, og ikke minst konflikter. Likevel, det er som bandet Mush92 vi først og fremst vil møte dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer