Musikalen om Annie

Annie fra Bergen verdenslanseres på samme selskap som millionselgeren The Streets. I ryggen har hun Röyksopp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JEG HAR ALLTID VÆRT en av gutta. Da jeg var liten, gikk det så langt at enkelte barn trodde jeg var en gutt, sier Anne Lilia Berge Strand (25).

Hun er bedre kjent som Annie: Undergrunnsdiva, DJ og artist. Vi sitter i baren på Hotel Bristol i Bergen. Ute regner det. Så ler Annie den rare, sjarmerende hehehe -latteren sin, og sier:

- Det var til og med noen jenter som ble forelska i meg.

ANNIE HAR VÆRT et begrep i Bergens musikkmiljø helt siden Telle Records og kjæresten Tore Kroknes, alias DJ Erot, slapp vinylsingelen «Song for Annie» i 1998. Så kom discohousehiten «The Greatest Hit», hvor Annie viste at hun kunne synge. De 500 første eksemplarene ble borte på dagen. I dag er låta en klassiker som fortsatt får spilletid av profilerte DJer verden over. Journalister, bransjefolk og fans forespeilet seg store ting av jenta med heliumsstemmen. Trendbiblene The Face og Sleazenation ryddet spaltene. Men Annie fortsatte å vake i grenselandet mellom undergrunnen og gjennombruddet.

- Jeg har hatt store forhåpninger til Annie i mange år, jeg, sier musikksjef Håkon Moslet i Petre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.