HISTORIEN GJENTAR SEG: Historien er full av fortellinger om mennesker på flukt fra fattigdom og fornedrelse. Musikalen Kristina från Duvemåla , signert Benny Andersson og Björn Ulvaeus er tilbake på GöteborgsOperan etter 18 år, mer aktuell enn noen gang. Maria Ylipää i rollen som Kristina. Foto: Mads Bäcker
HISTORIEN GJENTAR SEG: Historien er full av fortellinger om mennesker på flukt fra fattigdom og fornedrelse. Musikalen Kristina från Duvemåla , signert Benny Andersson og Björn Ulvaeus er tilbake på GöteborgsOperan etter 18 år, mer aktuell enn noen gang. Maria Ylipää i rollen som Kristina. Foto: Mads BäckerVis mer

Musikalenes store operahus

GöteborgsOperan er det nærmeste vi kommer West End i Skandinavia. Musikalene ruler. Og operaentusiastene jubler. Et paradoks? Slett ikke.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Artikkelforfatter: Jens-Eirik Larsen.

Göteborg (Dagbladet): Musikalen er GöteborgsOperans signaturmusikk. Slik har det vært siden Sveriges nest største by fikk sitt nye moderne operahus for 20 år siden. At et operahus bygger sitt omdømme på musikaler, og dermed bevisst lar et mer folkelig og lettere musikalsk uttrykk enn opera være toneangivende, er høyst uvanlig.

- Jeg vet ikke om noen andre operahus som så bevisst har satset på musikalene, men jeg ser at noen kommer etter, blant andre English National Opera i London, sier Stephen Langridge, GöteborgsOperans nye britiske sjef for opera og drama.

- Rundt om i Europa ser vi flere eksempler på at musikalenes status er i endring, og selv i et konservativt operaland som Russland har My Fair Lady fått slippe til på hovedscenen på både Bolsjoj og Mariinskij.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

 • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
 • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
 • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
 • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
 • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
 • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
 • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
 • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn