Musikaler er Oscar-prisens stebarn

To av de Oscar-nominerte til årets beste film var musikaler – likevel mottok ingen av dem prisen.

FIKK PRIS: Lady Gaga og Bradley Cooper sang «Shallow»under Oscar-utdelinga natt til mandag norsk tid. Den ble kåret til beste originale sang, men «A Star Is Born» fikk ikke den gjeveste prisen, årets film. «Bohemian Rhapsody» var også nominert til beste film, men prisen gikk til «Green Book». Foto: NTB Scanpix
FIKK PRIS: Lady Gaga og Bradley Cooper sang «Shallow»under Oscar-utdelinga natt til mandag norsk tid. Den ble kåret til beste originale sang, men «A Star Is Born» fikk ikke den gjeveste prisen, årets film. «Bohemian Rhapsody» var også nominert til beste film, men prisen gikk til «Green Book». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tidenes Oscar faux-pas, da «La La Land» for to år siden fikk prisen for beste film i 2 minutter og 37 sekunder før feilen ble oppdaget, er et symbol på at sjangeren aldri helt har vært akseptert i Oscar-sammenheng. «Bohemian Rhapsody» fikk riktignok flere priser under årets utdeling, men altså ikke den gjeveste.

Filmmusikalen var et svært populært Hollywood-produkt til interessen sank på 70-tallet, da et nytt og mer realistisk kinopublikum ikke lenger godtok filmstjerner som spontant brøt ut i sang og dans. Nå virker detsom om musikalen gjør et comeback på lerretet. Likevel har bare ti av historiens 90 Oscar-vinnere for beste film vært musikaler, og det er 15 år siden forrige gang. Sjangeren har aldri vært «fin nok», og da «Singing in the Rain» ikke engang ble nominert, sa Gene Kelly: «Hollywood har den besynderlige snobbete oppfatningen at en musikal er mindre verdt en Oscar-vurdering enn et drama». Og, ser man på historien, kan han ha rett – musikalen er Oscars stebarn.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer