Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Musikalsk comeback

Gitarkamerat, gledesspreder, artist og trubadur Halvdan Sivertsen er ute med en varm og lun cd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem år har han brukt på «Tvil, håp og kjærlighet», men så er det også et gjennomarbeidet album. Sivertsen har en signatur og en særegenhet som gjør ham til en artist som blir satt pris på av et stort, voksent publikum. Halvdan Sivertsen snakker med enkle ord, synger med nærhet og treffer oss hjemme.

Det er et furet, værbitt preg over plata, og Sivertsens kjærlighet til landsdelen, menneskene og maten nordpå er lett å høre. Her er ramsalte vindkast og myke kjærlighetsballader.

Visa «Benjamin» er en hyllest til Benjamin Hermansens minne. «Sola i desember» er vakkert om skjebner og «Hvis du går» er en småfresk advarsel til damene fra oss gutta.

Halvdan Sivertsen har et lyrisk språk til mange gode melodier. Framførelsen er uanstrengt, og bandet lever i musikken sammen med far sjøl. Til tross for enkelte virkelige høydepunkter, har plata flere hvileskjær - ingen dårlige låter, men litt for trivielt blir det.

«Tvil, håp og kjærlighet» er likevel et musikalsk comeback for Sivertsen, som vender tilbake som plateartist med verdighet.

VERDIGHET: Etter at han har dyrket revymusikksjangeren stadig mer, er det nok mange som har avskrevet Halvdan Sivertsen som kreativ plateartist. "Tvil, håp og kjærlighet" er et verdig comeback og gjør tvil om hans kvaliteter til skamme, mener Dagbladets anmelder.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!