Musikalsk CONkurs for Madcon

Lager fastfood med prima ingredienser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Der det norske rapmiljøet på et tidspunkt først og fremst var opptatt av å «holde det ekte», har holdningen blant den nye generasjonen av hiphop-kids vridd seg stadig mer mot idéen om kommersiell suksess. Artistprofiler på sosiale medier spyr ut mantraer om selvrealisering, hardt arbeid og misunnelige hatere som inspirerer dem videre mot toppen, og får ofte de unge rapperne til å høres mer ut som markedsbevisste forretningsmenn enn musikere.  

Det tidligere latterliggjorte poprap-fenomenet har glidd lenger og lenger inn i den tradisjonelle rapscenen, og i 2013 kan det til tider være vanskelig å skille mellom de en gang så bastante båsene «ekte» og «fake». Gruppa som har blitt selve legemliggjøringen av fenomenet, er Oslo-duoen Madcon. De klarte å ta steget opp til mainstreamstatus etter årevis i den norske hiphop-undergrunnen, og i dag har oppnådd tidligere utenkelige bragder på det internasjonale platemarkedet.  

Med sin blanding av gammel kred og ny suksesshistorie er de åpenbare idoler for oppadstormende rappere, samtidig som det etablerte hiphop-miljøet gir dem respekt på grunnlag av lang og tro tjeneste, og ikke minst enestående rapferdigheter. Men etter å ha  hørt gjennom duoens sjettealbum, «Icon», er det et spørsmål som må stilles - hvor lenge skal vi egentlig fortsette å kalle Madcon for Norges største rapeventyr?  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer