Musikalsk fretex

På hyllestplata til Frelsesarmeen, «Perleporten», leverer 14 norske artister gjennomarbeidede søknader om et artistisk liv også etter dette. Her kan du utvide din gode platesamling og samtidig støtte en god sak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Å melke det norske folks julesentimentalitet også på det musikalske området, har de siste årene utviklet seg til en sportsgrein av betydelig nasjonalt omfang. Vinnerne blant juleforestillingene som turnerer landets kirker og religiøse forsamlingshus i november og desember, kan glatt titulere seg som luksus-sesongarbeidere. Årets resterende ti måneder kan trygt settes av til småpuss av gloriene og linjesjekk til kontofonen.

«Julemusikantene»

Med Dagbladets konsertserie Julemusikantene, som norske artister gjør til inntekt for Frelsesarmeen før jul hvert år, går pengestrømmen i riktigere retning.

Det vil si til alle de som har påtatt seg den drittjobben det er å lage en nødvendig kontrast for at det økonomisk vellykte Norge virkelig skal skinne. At det nå kommer en hyllestplate til sangene som har vært framført av Frelsesarmé-kvartetter på det forrige århundrets fortau, er logisk både sett i lys av at disse førjulskonsertene gjennomgående har vært vellykte (for alt annet enn artistenes akutte helse) - og at det i Sverige i fjor ble utgitt en tilsvarende plate, som visstnok skal ha solgt i bortimot to hundre tusen eksemplarer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer