Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Musikalsk helvetesuke

Kolesterolnivået begynner å nærme seg normalen etter Kristopher Schaus «Forfall»-prosjekt, men han er allerede klar for en ny ukesutfordring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På sju dager skal han holde sju konserter med metalrockbandet The Cumshots.

- Jeg har liksom begynt å få inn den ukessyklusen etter hvert. Jeg er som en tungt menstruerende kvinne, sier Kristopher Schau (31).

I 1998 tilbrakte han ei uke i en gammel Opel og laget daglige rapporter via NRK. I november i fjor flyttet han inn i et utstillingsvindu på Karl Johan i Oslo for å teste hvor mye det er mulig å forfalle på ei uke.

Oksehunger

I løpet av oppholdet i utstillingsvinduet la Kristopher på seg sju kilo. Fem av dem er borte, og Kristopher begynner å føle seg som seg selv igjen.

- Selv kolesterolnivået begynner å lande igjen. Det gjenstår bare én prøve, en test av sædkvaliteten. Den er jeg veldig spent på, sier Kristopher.

Appetitten var kjapt tilbake etter at han stappet i seg feit føde gjennom ei hel uke.

- Oksehungeren våknet ganske raskt, men én ting er jeg kurert for for all framtid: kokosboller. Heller ikke cola frister noe særlig.

Seriøst

The Cumshots har eksistert i to år og Kristopher, Tommy Hjelm, Christian Svendsen, Ole Petter Andreassen og Tommy Reite satser hardt på å slå gjennom, ikke minst i utlandet. Debutalbumet «Last Sons of Evil» ble sluppet i Norge i oktober, og 22. januar lanseres det i USA på labelen Devil Doll. I Norge er over fire tusen eksemplarer solgt.

- Og så har vi solgt 300 T-skjorter, opplyser Christian Svendsen. Og Kristopher Schau tar musikerrollen på alvor.

- Dette er seriøst. Det er det eneste jeg gjør på fritida. Jeg har spilt i band siden jeg var seksten, sier Kristopher.

Neste uke gjør The Cumshots en Oslo-turné med eget festivalpass og premier til dem som får med seg alle konsertene.

- Vi planlegger en liknende greie i Bergen og Stavanger. Siden det er mindre byer, må vi dele oss litt, så det blir Bergen mandag, onsdag, fredag og søndag, og Stavanger tirsdag, torsdag og lørdag, forklarer Tommy Hjelm.

Blåøye

The Cumshots\' motto er å gjøre hver konsert som om det var den siste. Det setter sine spor. Et bandmedlem sitter hjemme med brukket bein etter forrige konsert og Kristopher har en svær blå byll under venstre øye.

- Et uhell. Jeg tok en saltomortale og ble hengende fast. Måtte sy fire sting og hadde blåøye hele jula.

Motivasjonen er likevel på topp foran Oslo-turneen.

- Det kommer til å bli bra. Men jeg kommer nok til å bli forferdelig sliten, for det blir nok ikke mye søvn.

I tillegg til turneen skal nemlig Kristopher også ha sine daglige, totimers «Karate»-sendinger med lillebror Aleksander på NRK Petre.

- Jeg kan ikke snakke om konsertene der, men lytterne kommer til å merke utviklingen. Håper bare jeg ikke blir forkjølet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!