JULEGAVE: I seks år har NTNU laget noe helt spesielt i julegave til sine ansatte. Video: Terje Trobe / NTNU Se hele videoen: Vis mer Vis mer Vis mer

NTNUs «Little Drummer Boy» går viralt:

Musikalsk julegave har gått viralt: «Little Drummer Boy» er sett av over en million

«Little Drummer Boy» i ny musikalsk drakt har vakt oppsikt både internasjonalt og her hjemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Med flere tusen avspillinger i timen, sprer NTNUs musikalske julegave seg med rekordfart over internett.

Over en million har nå sett Norges teknisk-naturvitenskapelige universitets versjon av juleklassikeren «Little Drummer Boy», skriver NTNUs magasin Gemini.

- I stedet for å gi en verdiløs plastting i julegave til alle ansatte, har vi valgt å gi noe med innhold. Nå er videoen blitt en julegave til Norge og til hele verden, sier Eirik Lian ved NTNU til Dagbladet.

Se video øverst i saken!

Fjorårets julegave

«Little Drummer Boy» var universitets julegave i fjor, men er blitt oppdaget på nytt i år. Lian forteller at det var i november at videoen begynte å spre seg. Så har det økt gradvis. De siste dagene har låten blitt spilt av nærmere 300 000 ganger.

- I fjor hadde vi rundt 200 000 visninger på denne videoen. Så har folk bare oppdaget den av seg sjøl, og nå øker den med mange tusen i timen. Det er litt spesielt, vi er ikke vant til dette, sier Lian.

Han forteller at videoen er særlig delt i England, Canada, Tyskland og Nederland.

- Der har den nok truffet et eller annet. Vi har fått gode tilbakemeldinger både på arrangementet og på vokalprestasjonene. Mange sier det er den beste versjonen de har hørt, og at de får frysninger av den, sier Lian.

«Drummer Girl»

Musikkvideoen er filmet i et vinterlandskap i Savalen i Norge.

- Videoen har fanget en nordisk, trolsk vikingaktig vinterstemning. Det gjør det nok litt ekstra eksotisk i utlandet, sier Lian, og legger til:

​- Så har vi byttet om, og satt inn «Drummer Girl» i videoen i stedet, for å gi det en liten tvist. Mange henger seg opp i det, og synes det er artig.

«Hatten av for skaperen av denne videoen. Jeg kan ikke uttrykke med ord hvor vakkert og rikt dette var», skriver én i kommentarfeltet på YouTube.

«Virkelig IKKE hva jeg forventet. Nysgjerrighetsskapende, spennende og nytt. Inviterende. Snø og is blant stemmer som blander seg sammen som smeltet gull. Trommene som bygger seg opp ved 3.25 ... EPISK!», skriver en annen.

NTNU-samarbeid

I år er sjette gang at universitetet lager en musikalsk julehilsen. Ifølge Lian er dette første gang produksjonen når så langt ut.

Årets julesang «Glade jul» har foreløpig rundt 10 000 avspillinger. Produksjonen er et NTNU-samarbeid, der studenter fra jazzlinja, kirkemusikk og klassisk har gått sammen om å spille og synge.

- Vi er heldige å ha noen av Norges fremste musikere som alumner. Det er de som har gjort arrangementet for julesangene våre, sier Lian.

Tidligere har Kristoffer Lo fra Highasakite gjort en versjon av «Walking in the air», og jazzfiolinist Ola Kvernberg har gjort en versjon av DumDum Boys «Stjernesludd». «Little Drummer Boy» er arrangert av Eva Holm Foosnes, produsert av Ambolt Audio, videoen er produsert av Gunnar Kåre Hansen og filmet av Terje Trobe.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer