Musikalsk Kollen-svev som står til 3 X 20 i stil

Amerikanske Alison Krauss norgesdebuterte med Union Station.

EN HELLIG TREENIGHET: Alison Krauss, Jerry Douglas (i midten) og Dan Tyminski storkoste seg på Sommerfestivalen i Holmenkollen lørdag. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
EN HELLIG TREENIGHET: Alison Krauss, Jerry Douglas (i midten) og Dan Tyminski storkoste seg på Sommerfestivalen i Holmenkollen lørdag. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Bluegrassdronninga Alison Krauss gjestet Norge med Robert Plant i 2008, men har aldri før spilt i Norge med sitt faste band de siste 20 åra, Union Station. Derfor ville alle vi som fant veien til Holmenkollen på ettermiddagen i går at det skulle være perfekt.

Stor scene At hovedscenen var for stor og naken og at de bare fikk spille en snau time, er neppe deres feil. Men det var faktisk fullt mulig å lukke øynene og se for seg ønskesituasjonen: En mindre klubb, i halvmørket, litt utpå kvelden.

For musikalsk er jo dette så perfekt du kan få det.

Og publikum, med ikke så rent få smilende musikere på tå hev, er så lydhøre man kan forvente en sein ettermiddag. Men vi burde vært atskillig flere.

Bare enere Union Station består av fire musikere som alle er enere på sitt instrument, og så har du på toppen av dette verdens beste - og peneste - country- og bluegrassvokalist. Ja, og så er hun en meget habil felespiller også, Alison Krauss. Det også!

Clooneys stemme Alison har høstet imponerende 27 Grammy-priser. Ingen kvinnelig artist har flere.

Hver for seg er musikerne i Union Station, flere av dem med solokarrierer på si, også en opplevelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer