Musikalsk lyn og torden over Øya

Intens prog-jazz-psykedelia fra Møster!

KRAFTFULLT: Kjetil Møster, Kenneth Kapstad (bak trommene), Nikolai Hængsle Eilertsen og Hans Magnus Ryan utgjør Møster! Foto: Markus Thorsen/ Øyafestivalen
KRAFTFULLT: Kjetil Møster, Kenneth Kapstad (bak trommene), Nikolai Hængsle Eilertsen og Hans Magnus Ryan utgjør Møster! Foto: Markus Thorsen/ Øyafestivalen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FESTIVAL:  Sola skinner ute, men inne i Sirkus-teltet føles det som om et tiltakende uvær kulminerer i et gigantisk tordenskrall av en konsert. 

Kakafoni av lyd Det er vanskelig å sjangersette Møster!. Det er rock, progrock, dronerock, psykedelia eller jazz, eller simpelthen alt dette mikset i en kakafoni av lyd - der saksofonen til Kjetil Møster tidvis skjærer gjennom lydveggen som ellers skapes av Kenneth Kapstad (trommer), Hans Magnus Ryan (gitar) og Nikolai Hængsle Eilertsen (bass).

De har fartstid i henholdsvis Motorpsycho og BigBang, mens Møster sjøl har flere år bak seg i Datarock og nå stempler inn hos Lars Vaular og av og til Röyksopp.

Det er sånt som kalles supergruppe.

Støy Det er en hårfin balanse mellom melodi og støy i musikken til Møster!, der musikken ruller av gårde som et tungt godstog. Men saksofonist Møster vender alltid tilbake til et tema som formuleres enten støtvis eller i lange toner. Det er suggererende, pulserende, sært og annerledes.

Det eneste som ikke kommer helt til sin rett er bildene til videokunstneren Armin Werx' på sceneveggen. Det er i lyseste laget i teltet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer