Musikalsk pappsløyd

Kjartan Salvesen har vunnet Idol og halve kongeriket. Nå er han ute med sin første CD. Den er blitt den rene lysfontene av popmusikalske klisjeer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Med et rungende «I'm Standing Tall» innleder Kjartan Salvesen sin første CD. Den største prestasjonen med denne låta er å lage «She's So High» om igjen uten å bli beskyldt for plagiat av komponisten Tal Bachman.

De fleste låtene på denne plata er fabrikkpop fra Espionage, låtsnekkerverkstedet til Espen Lind og Amund Bjørklund, som også er hovedkomponister. Et unntak er låt nummer to, «Once in a Lifetime» av Douglas Carr - en av CD-ens bedre. Den slår an platas hovedtema, som ikke uventet er drømmen om det sanne øyeblikket: da kjærligheten - den ekte sådanne - skal velsigne sangeren.

Kjartan Salvesen har en god sangstemme i den forstand at han - ikke ulikt Kurt Nilsen - klatrer høyt opp og holder tonene. Men i større grad enn Nilsen virker han tilgjort inderlig i uttrykket - noe låtene utvilsomt frister til. Hva handler denne plata om? Kanskje kan den betraktes som en samlet fortelling om et «jeg» og et «du» som er på glid gjennom samtlige sanger. Den smektende «Difficult» forteller om en fyr i dyp vånde. Ikke vil «jeg» gå. Men heller ikke bli. «Jeg» ligger likevel i mørket og håper alt skal bli all right (som rimer på night).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer