Anmeldelse: Royal Blood - «Typhoons»

Musikalsk sommerfest

Oppstemt tredjeplate fra Royal Blood.

Foto: Warner Music
Foto: Warner Music Vis mer
Publisert

«Typhoons»

Royal Blood

Pop

Utgitt: 2021
Plateselskap: Warner Music

«Musikalsk solskinn»
Se alle anmeldelser

ALBUM: Brighton-duoen Royal Blood har kommet til plate nummer tre. Fra å være et kuriøst klubband, har tospannet tatt syvmilsteg siden den selvtitulerte debuten fra syv år tilbake.

«Typhoons» forteller med all tydelighet at gruppen har som fortsett å ta ytterligere steg på stigen mot verdensherredømme. Åpningslåt og førstesingel «Trouble's Coming» er nemlig en orkestrert, fargeklatt av en imøtekommende danserocker. Selv om den er mer utspjåket og ornamentert i instrumentering og produksjon enn det vi er vant til fra duoen som har trommer, gitar og vokal som hovedbestanddeler, er den like fullt superpresis i angrepet. Både verselinjer og refreng sitter som et skudd fra første skarpslag og produksjonkrydderet er bare med på å forsterke de allerede iørefallende melodiene.

Slik fortsetter det egentlig gjennom resten av plata. «Oblivion» har et hektende driv, en buldrende basslinje og en lift-off som de fleste durkdrevne EDM-artister ville misunne dem. Forskjellen er at den her bygges med fuzzbass og rastløse riff. «Typhoons» er disco på steroider med alt det ekstravagante spetakkelet det medfører.

Temperaturskiftene på plata er mange. «Million and One» er en midtempo The Who-aktig rocker, ikledd poppa melodilinjer og et behagelig driv, mens avsluttende «All We Have Now» er en velfungerende pianoballade i sin pureste Elton John-form. Sterkest på den andre siden av spekteret står kanskje Josh Homme-produserte «Boilermaker». Queens of the Stone Age-inspirasjonen ligger også tykt over de kvernende riffene og de stakkato rytmene.

I sum utgjør alle disse strømmingene en velskrudd plate som mest av alt er laget for å underholde. Det kan tenkes at dens oppstemte natur kan klø enkelte av puristene som holder den hakket simplere og mørkere debuten høyest mot hårene. Men da skal man være passe humørløs, altså.

Er det noe vi trenger akkurat nå, så er det musikalsk solskinn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer