Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Musikalske broer fra New York til Norge

Wandrups utvalgte: Plateslipp fra to norske debutanter.

I STUDIO: Fra venstre Anders Thorén, Seamus Blake og Hayden Powell i studio under innspillingen av "Bridges".  
I STUDIO: Fra venstre Anders Thorén, Seamus Blake og Hayden Powell i studio under innspillingen av "Bridges".   Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Nakne pianoakkorder åpner det flotte debutalbumet «Bridges», før toner fra saksofon og trompet blander seg i hverandre, basslag dunker varsomt, trommene bidrar med mektige sus og diskret taktslag. Denne lille ouverturen åpner veien til den strålende tittellåta til Espen Berg, framført av Seamus Blake, i særklasse med base i New York. På dette albumet bygger Blake broer over Atlanterhavet til den norske kvartetten Hayden Powell på trompet, Espen Berg på piano, Ole Morten Vågan på bass og Anders Thorén på trommer.

Albumet er spilt inn i Rainbow Studios med Jan Erik Kongshaug ved spakene. Brua musikerne beveger seg på, er ikke utrygg. Rytmen er steady, men alle gjør dristige, improvisatoriske sprang på vei over. Et moderne album, med røtter i tradisjonene. Musikken bukter seg inn i strømvirvler og bakevjer før den strekker seg ut med jevne bølgeslag.

PIANO-TRIO: Maren Selvaag (27) solodebuterer med trioalbumet "Close to Shore",
PIANO-TRIO: Maren Selvaag (27) solodebuterer med trioalbumet "Close to Shore", Vis mer

«Bridges» lanseres i dag, det samme gjør plata «Close To Shore» med den debuterende pianisten Maren Selvaag (bildet). Også hun har tilknytning til New York. Og apropos «Bridges»; en promovideo for plata ble i sommer spilt inn på ei enorm jernbanebru som er under bygging over Hallevannet.

27-åringen har komponert åtte spenstige, lyriske og originale låter som hun framfører sammen med Eivind Opsvik på bass og Eric McPherson på trommer. Albumet er innspilt i Avatar-studioet i New York og lanseres med en konsert i Kulturkirken Jacob mandag 14. november. Et lovende og høyst personlig trioalbum.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!