Musikalske magikere

Trollmannen og trollkvinnen i den britiske duoen Goldfrapp fører trip hop-arven videre.

Alison Goldfrapp hadde sunget både med Tricky og Orbital, da hun slo seg sammen med filmkomponisten Will Gregory. Goldfrapp ble deres mulighet til å virkeliggjøre drømmene de hadde om musikk.

Goldfrapp lagde den første plata si ute i ødemarka i England. Sommeren 1999 brukte de på å skrive, spille inn og mikse Felt Mountain.

Goldfrapp har filmatiske arrangementer som har fått anmelderne til å rope Ennio Morricone og musikalsk film noir. Trip hop`en henger med i svingene når strykerne løfter seg i crescendo. Alison Goldfrapp nynner nostalgisk, plystrer, bruker stemmen som om hun var Shirley Bassey, Bessie Smith eller en kabaretsangerinne.

«Luksuriøst og spøkelsesaktig» skrev Dagbladets anmelder om Felt Mountain. Albumet rommer følelser og stemninger nok til å dagdrømme en hel film mens du hører på. Allikevel hviler det en kjølige eleganse og profesjonalitet over Goldfrapps sanger. Felt Mountain er så stilisert at selv om kunstnerne kommer fram i stor grad, så kan det hele minne om performance. En stor og vakker konsertopplevelse, det blir det helt sikkert.

Vil du vite mer om Goldfrapp kan du besøke plateselskapet Mute Records.