FILMATISK: Nathalie Nordnes lager musikk som en regissør tenker film. - Jeg blir inspirert av å se filmer, sier bergensartisten, som er ute med sin fjerde album. Foto: Anders Grønneberg
FILMATISK: Nathalie Nordnes lager musikk som en regissør tenker film. - Jeg blir inspirert av å se filmer, sier bergensartisten, som er ute med sin fjerde album. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Musikalske noveller

Verdens største pattedyr inspirerer Nathalie Nordnes.

Fascinasjonen for hvaler preger Nathalie Nordnes? siste plate.

De enorme pattedyra er faktisk med på plata, «NN».

- Jeg krydrer med opptak fra havet når de kommuniserer med hverandre, sier Natalie Nordnes (26).

Eget plateselskap Hun debuterte 18 år gammel i 2003 med albumet «Hush Hush». Hun var Virgin/EMIs storsatsing i Norge, men etter to album var hun en av mange - inkludert ledelsen - som forsvant ut av folden.

Men hun ga seg ikke, og nå driver hun sitt eget selskap, Oliver Records, for egne penger.

- Oliver heter også er katta mi, den legger seg på pianoet når jeg spiller, sier Nordnes.

Musikalsk reise Forrige album, «Letters», ble spilt inn i Italia med produsent Rob Ellis, som har jobbet med blant andre PJ Harvey, Marianne Faithfull og Madrugada.

- Jeg lærte mye av ham. På «NN» bruker jeg mye av den erfaringen sammen med produsent Kato Ådland.

Hun beskriver albumet som musikalsk reise i stemninger bygget rundt pianoet og hennes vokal - som musikalske små noveller.

Selvfinansiert - Jeg tenker filmatisk når jeg lager musikk. Film er veldig inspirerende for meg, sier Nordnes.

Derfor krydrer hun også musikken med lyder hun finner, som veves inn og blir som et bakteppe.

- Hvaler er fascinerende skapninger. De er verdens eldste pattedyr - eldre enn dinosaurene som døde ut for lenge siden.

Spansk- og engelsklære Nathalie Nordnes finansierer selv innspillingen og utgivelsen av plata. Å hoste opp to-tre hundre tusen kroner er ikke noe man bare gjør sånn uten videre i et vanskelig platemarked.

- Jeg jobber som lærer på si, i fagene spansk og engelsk, sier Nordnes, som mener at en deltidsstilling som lærer lar seg forene med artistlivet.

Hun skal i løpet av måneden ha både plateslippkonserter i Bergen og Oslo. Deretter blir det turné neste år - også med avstikker til det europeiske kontinentet.