Musikalske ytterpunkter

De berørte musikkhistoriske ytterpunkter, søndagens konserter med henholdsvis Concerto Italianos instrumentalensemble i Oslo domkirke, og Gidon Kremer og hans baltiske medspillere i små formater i Universitetets aula søndag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Men de tangerte så visst også musikalske høydepunkter.

I så måte kan vi allerede nå konstatere at ekstrasatsningen på prominent besøk i markeringen av at Oslo Kammermusikkfestival går av stabelen for tiende gang har gitt uttelling. Og dessverre også at det ikke er nok med navn som ville fylt konsertlokaler i Europa til trengsel når man henvender seg til publikum i Norges hovedstad, der folk først strømmer til når gjestene er berømt på den rette måten, det vil si trygt innenfor allfarvei.

Poetisk overlys

Det plaget imidlertid ikke oss som var til stede, der konsentrasjonen om musikken var total, både på podiet og i salen. Kremer fulgte opp sin høye profil fra første konsert, men mer dybdeborende, slik formater på tre og fire og seks musikere inviterer til.

For meg toppet konserten seg i framføringen av Giya Kanchelis årsferske strykertrio «Time and again», en åpenbaring av et annerledes klangrom. Utenfor tida, stillfarende og badet i et poetisk overlys.

Tidsfølelsen var også det som utmerket Concerto Italianos framføringer av håndplukk fra instrumentalmusikkens første hundreogfemti år, på italiensk 1600- og 1700-tall, med navn som Merula, Frescobaldi, Legrenzi, Vivaldi og Corelli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer