Musikaltalenter i kø for å kaste klærne

Sven Nordin og Tommy Steine har allerede fått jobb. I går var det audition for andre som gjerne vil ha en rolle i musikalen «I blanke messingen». Instruktør er Runar Borge og forestillingen har premiere i Oslo 19. september.

Med holmenkollnummer på brystet satt en haug forventningsfulle jenter og gutter og ventet på å få vise seg på scenen.

- Dette er typecasting. Vi er ute etter spesielle typer. Jeg har ikke gjort dette på tre år, så jeg tror jeg er mer svett i hendene enn dere, sa instruktør og oversetter Runar Borge.

To roller er allerede klare. Sven Nordin skal spille Jerry, mannen som får ideen til danseoppvisningen, og Tommy Steine skal spille den tjukke kameraten, Dave.

Emosjonell historie

- Er det på grunn av de flotte rumpene dere har fått jobb?

- Ja, rumpene og de lange beina, svarer Nordin og Steine - med lure smil.

- Storyen er fantastisk. Det er ikke så ofte en musikal har en så sterk, emosjonell historie i bunnen. Her er det hold i historien hele veien. Som skuespiller synes jeg det er trygt å vite at det er godt teater. Stykket spiller på hele registeret, sier Sven Nordin.

Nordin har musikal- og danseerfaring fra «A Chorus Line» og «Sugar». Steine har ingen erfaring.

- Jeg vil at min danseutvikling skal være lik den i filmen, sier han.

Trofast

Produsent Bjørn Heiseldal er glad for å jobbe med Runar Borge, og for å ha fått rettighetene til «I blanke messingen» i Norden. Forestillingen går nå i Helsinki, men premieren i Oslo blir den første i Skandinavia.

- Dette er komedie med sår klangbunn. Jeg så den i New York og tente med en gang. Det er filmselskapet bak filmen som har laget denne forestillingen. Den er trofast mot filmen handlingsmessig, sier Heiseldal.

I går ble 40-50 personer plukket ut til å gå videre til sangprøver. Forestillingen har premiere på Chateau Neuf 19. september.

<> Hva skjer på teaterfronten <> Her finner du oversikten over hva som skjer på teater i den nærmeste framtida.
PRØVER: I går måtte de håpefulle prøve enkle dansetrinn. For anledningen med klærne på.
BESATT: To roller er allerede besatt. Sven Nordin og Tommy Steine skal spille Jerry og Dave.