<strong>DØD:</strong> Egil Kapstad døde torsdag 13.juli, her fotografert foran Gustav Vigelands statue av Henrik Wergeland i Byparken i Kristiansand. 

Foto: Fredrik Wandrup
DØD: Egil Kapstad døde torsdag 13.juli, her fotografert foran Gustav Vigelands statue av Henrik Wergeland i Byparken i Kristiansand. Foto: Fredrik Wandrup Vis mer

Musiker og komponist Egil Kapstad er død

Ble 76 år gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Musiker og komponist Egil Kapstad er død, 76 år gammel.

Kapstads kone Hilde Hefte, bekrefter i en pressemelding at Kapstad gikk bort torsdag13 juli.

Kapstad er en kjent komponist og har i mer enn 50 år vært en av de viktigste skikkelsene i norsk musikkliv. Han var aktiv i norsk jazzmiljø allerede på slutten av 1950-tallet. Fra begynnelsen av 1960-åra fram til i dag har han deltatt på mer enn 100 plateinnspillinger.

Kapstad var også kjent internasjonalt. Som arrangør og komponist var han aktiv innenfor en rekke sjangrer. Han har skrevet musikk til over 50 teaterstykker, fra Shakespeares «Kong Lear», Henrik Ibsens «Kongsemnerne» og Tennessee Williams’ «Glassmenasjeriet» til Klaus Hagerups «Kuler i solnedgangen».

Kapstad har komponert for symfoniorkester, kor, strykekvartetter, solofløyte, gitar og jazzgrupper av forskjellig størrelse. Sammen med Jan Erik Vold har Kapstad utgitt ti CD-plater. Han har også har vært programleder i radio og på TV.

Blant mange priser Kapstad har blitt tildelt, mottok han Spellemannsprisen for beste jazzalbum i 1989 og 1994.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer