Døde i dag: Yngve Moe, bakerst i midten, døde i dag. Her er han fotografert sammen med resten av bandet Dance With A Stranger.
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
Døde i dag: Yngve Moe, bakerst i midten, døde i dag. Her er han fotografert sammen med resten av bandet Dance With A Stranger. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer

Musiker Yngve Moe er død

Dance With a Stranger-bassisten døde etter badeulykke.

Musiker Yngve Moe, mest kjent som bassist i bandet Dance With A Stranger, døde i dag 55 år gammel. Det melder Bergens Tidende.

Ifølge BT ble Moe tatt av undervannsstrømmer da han var ute og badet på ferieøya Tenerife for to uker siden, og ble siden lagt i kunstig koma.

- Dette er usigelig trist, og alle våre tanker går til hans kone og barn, og alle andre som sto Ynge nær. Dette er forferdelig vondt for alle som kjente Yngve, sier manager Trude Bø til Dagbladet.

Moe begynte karrieren i Tromsø-bandet «Erter, Kjøtt og Flesk» tidlig på 70-tallet, og var en del av en rekke andre band siden.

Sammen med Øivind Elgenes, Frode Alnæs og Bjørn Jenssen var Moe en del av det populære bandet Dance With A Stranger, som blant annet ble kåret til Årets spellemann under Spellemannprisen i 1991.

Gitarist Frode Alnæs sier til BT at Moe var en av hans beste venner.

- Vi har vært det i tretti år. Han var en utrolig gjennomført vakker person. Snill, omtenksom og en fantastisk musiker. Jeg har bare superlativer. Han har vært med meg på alt jeg har gjort, fra Stranger til jazzkonserter og forestillinger, sier Alnæs.

Han var far til Marie Moe i bandet Razika. De har avlyst alle sine konserter de nærmeste ukene, skriver VG.

Dagbladet kommer tilbake med mer.