PREFABELAKTIG: Paddy McAloon er på en måte tilbake, og vi tok en lang prat med artisten som har vært sjuk, men vi snakker om musikken hans. Epikrisen hans får andre ta seg av. Foto: Tom Sheehan.
PREFABELAKTIG: Paddy McAloon er på en måte tilbake, og vi tok en lang prat med artisten som har vært sjuk, men vi snakker om musikken hans. Epikrisen hans får andre ta seg av. Foto: Tom Sheehan.Vis mer

Musikeren er nesten blind, hørselshemmet og har tinnitus

Ikke engang alvorlige hørselsproblemer hindrer Paddy McAloon (61) i å lage ny musikk. Nå er han (nesten) tilbake med ny og gammel Prefab Sprout-musikk.

I 2003 ga Paddy McAloon ut soloalbumet «I Trawl The Megahertz», som fredag nyutgis under Prefab Sprout-navnet. Det er det første i en serie remastrede Prefab Sprout-album som vil se dagens lys de nærmeste par årene.

Paddy hadde fått diagnosen netthinneavløsning som uten riktig behandling kunne blindet ham hundre prosent. Mens han lå til rekonvalesens etter en operasjon ble han inspirert til å lage platen som består av et 22 minutter langt klassiskinspirert stykke med kvinnelig voiceover, samt åtte kortere, for det meste instrumentale komposisjoner.

– Jeg hadde behov for å lage en plate der jeg slapp å høre meg selv. Hele prosjektet begynte med at jeg hørte lydbøker og radio, men jeg savnet et musikalsk aspekt. Jeg ble inspirert av en kvinnestemme jeg hørte på radio som sa «Your daddy loves you very much. He just doesn’t live with us anymore.», og ville sette musikk til dette, forteller han over telefon fra sitt hjem i Durham, litt sør for Newcastle i nordøst-England.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

MÅNED

Prøvetilbud*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

ÅR

60% rabatt*

318 kr

(0,87 kr per dag)

KJØP ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

ÅR 318 kr per år. 0,87 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (795kr/år)når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter gratisperioden (99kr/måned) (795kr/år).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.