Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Musikeren er nesten blind, hørselshemmet og har tinnitus

Ikke engang alvorlige hørselsproblemer hindrer Paddy McAloon (61) i å lage ny musikk. Nå er han (nesten) tilbake med ny og gammel Prefab Sprout-musikk.

PREFABELAKTIG: Paddy McAloon er på en måte tilbake, og vi tok en lang prat med artisten som har vært sjuk, men vi snakker om musikken hans. Epikrisen hans får andre ta seg av. Foto: Tom Sheehan.
PREFABELAKTIG: Paddy McAloon er på en måte tilbake, og vi tok en lang prat med artisten som har vært sjuk, men vi snakker om musikken hans. Epikrisen hans får andre ta seg av. Foto: Tom Sheehan. Vis mer

I 2003 ga Paddy McAloon ut soloalbumet «I Trawl The Megahertz», som fredag nyutgis under Prefab Sprout-navnet. Det er det første i en serie remastrede Prefab Sprout-album som vil se dagens lys de nærmeste par årene.

Paddy hadde fått diagnosen netthinneavløsning som uten riktig behandling kunne blindet ham hundre prosent. Mens han lå til rekonvalesens etter en operasjon ble han inspirert til å lage platen som består av et 22 minutter langt klassiskinspirert stykke med kvinnelig voiceover, samt åtte kortere, for det meste instrumentale komposisjoner.

– Jeg hadde behov for å lage en plate der jeg slapp å høre meg selv. Hele prosjektet begynte med at jeg hørte lydbøker og radio, men jeg savnet et musikalsk aspekt. Jeg ble inspirert av en kvinnestemme jeg hørte på radio som sa «Your daddy loves you very much. He just doesn’t live with us anymore.», og ville sette musikk til dette, forteller han over telefon fra sitt hjem i Durham, litt sør for Newcastle i nordøst-England.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?