Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Musikerne har glemt musikken

Midnight Oil-vokalist Peter Garret lager fortsatt røffe tekster med tunge meninger. - Det er nok av artister som vil bli rike og berømte på kort tid, og som ikke bryr seg om musikk. Vi holder ikke på med bobler, sier han til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Garret greier ikke å skjule at han har verdens mest populære jenteband, Spice Girls, i tankene.

- Mange artister tilbyr produkter, ikke musikk. Spice Girls er et markedsfenomen, ikke et musikkfenomen, sier Garret, som imidlertid har blitt så pass gammel at dette ikke provoserer ham noe særlig.

Engasjert

- Det skal mer til for å ta fra meg nattesøvnen. Det er så mye viktigere ting å tenke på, sier han og tenker på politikk generelt.

Midnight Oils tekster vitner fortsatt om et dypt og inderlig engasjement for miljøet og urbefolkningen i Australia. Tidlig på 90-tallet var Garret president i det australske naturvernforbundet, og i 1984 holdt han på å komme inn i parlamentet for De grønne.

- Det å holde på med politikk er i blodet mitt - og hos resten av gutta i bandet. Det er helt naturlig for oss å drive med det. Når folk spør meg hvorfor vi engasjerer oss i miljøspørsmål, snur jeg på spørsmålet: Hvorfor er det ikke enda flere artister og andre som gjør noe for miljøet? fortsetter han.

Ingen arvtakere

I over 20 år har Midnight Oil holdt på, men først i begynnelsen av 90-tallet slo bandet gjennom for fullt med «Beds are burning» i Europa. Nå, etter over 100000 solgte plater bare i Norge, kommer bandet ut med sine selvvalgte favoritter og to nye låter på «20000 WATT R.S.L. - The Midnight Oil Collection». I løpet av februar eller mars kommer et av Australias mest populære band ut med en ny plate, og i løpet av våren regner han med å besøke Norge.

- Har dere og INXS noen arvtakere i Australia?

- Ingen som utpeker seg akkurat, selv om det er mange gode band. Mye av årsaken til det ligger i at dagens band spiller for lite, de tenker bare på image.

Hele Norges coronakart