– Musikk er ikke 100 meter hekk

Erik Meyn er tv-regissør, musiker og skribent. Og blinker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Meyn går under nicket 2snill på Blink, og har en erfaring over gjennomsnittet med internett, medier og interaktivitet. Han har jobbet i NRK siden 1980, og i 1996 var han programleder for NRK2s heftig omdiskuterte eksperimentelle program ”Spider”.

Hvem er du?

– Erik Meyn, litt overmoden, men fortsatt lovende – om enn ikke så ung.

Hva bruker du Blink til?

– Jeg bruker Blink til å kommunisere med venner og dele videoklipp med dem. Blink er kult, fordi brukerne får mye frihet til å lage egne profiler. Og vil man date noen, må ikke Blink ha penger for at man skal få sende en melding. Det er hyggelig og kult.

Hva har du lest siden Da Vinci-koden?

– Mye. Jeg leser en del bøker, og skriver også litt selv. Nest siste var Murakamis ”Kafka on the Shore”, og den siste var repetisjonslesning: Kjell Askildsen med ”Thomas Fs siste nedtegnelser til allmennheten”.

Hva drikker du aldri igjen?

NETTPIONEREN: Erik Meyn har hatt datamaskin fra 1981, året etter at han begynte å jobbe i NRK. Der introduserte han seerne for en blanding av tv, interaktivitet og internett, men i 1996 var verden ikke moden for slikt.
NETTPIONEREN: Erik Meyn har hatt datamaskin fra 1981, året etter at han begynte å jobbe i NRK. Der introduserte han seerne for en blanding av tv, interaktivitet og internett, men i 1996 var verden ikke moden for slikt. Vis mer

– Trøndersk karsk til julebordet til A7S Sundt&Co på torget i Trondheim.

Hva kan du ikke gå glipp av?

– En konsert med Ble Canto, en viktig vakt i NRK, en pølseaften med Andreas Diesen og avdelingsmøtene på jobben min. Og jeg prøver å få med meg premierene våre på tv.

Hva slags musikk hører du på?

– Jeg hører på mye forskjellig musikk, alt fra 40-/50-talls-slagerer, helst med underholdningsfaktor, og fram til rap, ambient og annen electronika. Og punk/post-punk. Og mine egne låter (som ikke er så veldig bra, men jeg må jo høre for å bli bedre).

Video: Erik Meyn synger om Blink og musikktjenesten Studio B.

Hvem er din favorittartist?

– Favorittartist? Får jeg bare velge ett navn, blir det The Beatles, men denne er urettferdig. Musikk er ikke hundre meter hekk.

Hvilken låt var den siste du lastet ned?

– Oj. ”Come into my Kitchen” med Robert Johnson, en amerikansk bluesartist fra tjuetallet.

Hva ville du sunget på Idol-audition?

– ”Johanssons boogie woogie-vals” av Povel Ramel fra 1944, i nytt og heftig arrangement.

Hva er du flink til?

– Jeg er flink til å skrive halvbra og veldig fort. Tekster, rim, regler. Jeg kan ganske mye om kreativ bruk av datamaskiner til visuell eksperimentering og til musikk. Jeg håper og tror jeg er en brukbar journalist, en brukbar TV-regissør og en god instruktør.

Hva drømmer du om?

– Å få skrevet ferdig noen halvferdige manuskripter. Ikke fordi det nødvendigvis skal utgis, men fordi halvferdige prosjekter er pyton. Og andre drømmer? Vel, det hadde vært flott med en kjæreste også, som jeg kunne lese høyt for og skrive romantiske dikt til. Med rødvin attåt!

Hva er drømmeyrket?

– Forfatter. Ikke en full forfatter. En edru en. Men journalist og TV-regissør er også bra. Jeg kan ikke klage, egentlig. Arbeidsgiveren min har latt meg leke med mange kreative yrkesfunksjoner.

Hva ville du gjort hvis du var statsminister for en dag?

– Begynt en politikk som ikke var reversibel og som tok sikte på å fordele godene litt mer rettferdig. Norge er ikke verst sammenliknet med andre land, men vi har mye ugjort.

Hvem skulle spilt deg i filmen om ditt liv?

– Jack Nicholson. Den filmen måtte vært på engelsk og den ville fått heftig sensur. Men jeg tror at en del av mine ”livs-omveier” ville blitt bra action!

Multitalentet Erik Meyn (52) har jobbet i NRK siden 1980. Du finner ham på Blink under nicket 2snill.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer