Musikk fra Oslo, Afrika

Queendom albumdebuterer etter 12 år.

VERDENSMUSIKERE: Queendom består nå av Asta Busingye Lydersen (f.v.), Hannah Wozene Kvam og Monica Ifejilika. Foto: Bjørn Molstad
VERDENSMUSIKERE: Queendom består nå av Asta Busingye Lydersen (f.v.), Hannah Wozene Kvam og Monica Ifejilika. Foto: Bjørn Molstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Queendom startet som komigruppe i Oslo for 12-13 år siden, med den nå kjente tv-profilen Haddy N'jie som et av medlemmene.

Musikken har alltid ligget i bunnen, men nå er albumdebuten omsider her - med trioen Asta Busingye Lydersen (fra Uganda og Norge), Monica Ifejilika (født i Oslo av foreldre fra Nigeria og Norge) og Hannah Wozene Kvam (født i Etiopia).

Gjesteartister er Manou Gallo (bassist i Zap Mama) fra Elfenbenskysten og gitaristen Louis Mhlango fra Zimbabwe/Sør-Afrika.

Verdensmusikk Vi har altså i utgangspunktet med verdensmusikk i ordets beste forstand å gjøre, produsert av den norske verdensmusikeren Olav Torget - som også har komponert i samarbeid med trioen. Dessverre står det ingen ting i innercoveret om hvem som ellers spiller på albumet.

Afrikansk og norsk Denne gruppa skulle ha alle muligheter til å utnytte spennet mellom afrikansk og norsk musikk, men «Still Rising» framstår mest av alt som et tilfelle av ubrukt potensial.

Og - den er overraskende blodfattig!

Musikken er en miks av pop, soul, reggae og afrobeat, men gruppa vingler for mye sjangermessig. Kanskje er de for forskjellige, kanskje skulle de skrevet sammen og ikke hver for seg.For - annenhver sang treffer bra, mens den andre halvparten betsår av transportettapper som ikke rører ved deg som lytter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer