Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Musikk i underhuset

De er en av New Yorks største duoer innen jazza undergrunns-house. Mateo & Matos spiller på Atomic Soul i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Duoen består av John «Roc» Mateo and Eddie «EZ» Matos, og begge er flasket på radiosendinger med klassiske Djs som spilte disco på slutten av 70-tallet.

Opplært av Vega

De møttes i 1985, og ble raskt dj-partnere. Samme år gikk de i studio-lære hos «Little» Louie Vega, før han ble en del av den kjente duoen Masters at Work. Vega ble en stor inspirasjon for dem, noe som skulle vise seg når de selv gikk i studio senere.

Resten av 80-tallet brukte de på DJ-jobber i forskjellige klubber, men i slutten av tiåret begynte de å sette studio-lærdommen ut i praksis.

Etter å ha gitt ut en rekke singler på sitt eget plateselskap, Final Cut Records, begynte ryktet om Mateo & Matos å spre seg.

De ga ut materiale på plateselskaper som Oxygen Music Works, Henry Street, Nervous, NiteGrooves og Spiritual Life på midten av 90-tallet. De har gitt ut spor på nesten alle uavhengige plateselskaper i New York i løpet av karrieren.

På samme tid begynte de også å gjøre spillejobber i utlandet, og de ble et selskap over atlanteren som skulle produsere duoens første album.

Djs med album

I 1997 kom den første langspilleren. Debutalbumet «New York Rhythms» ble gitt ut på det skotske plateselskapet Glasgow Underground.

Siden har amerikanerne holdt seg til skottene, når de skulle gi ut plater. Året etter kom «New York Rhythms, Vol. 2», og begge platene fikk høye salgstall her til lands, i tillegg til fine kritikker i house-pressen generelt.

Etter det kom «The Many Shades of Mateo & Matos» (1999) og årets «Inspirations». Mateo & Matos har vært i Norge flere ganger tidligere, nå har de med seg et nytt album i platebagen.

Les mer på hjemmesidene til Mateo & Matos.

Hele Norges coronakart