Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Musikk kan ikke lenger endre verden

Neil Young er blitt pessimist på sine eldre dager.

(Dagbladet.no): Fredag lanserte Neil Young (62) sin nye film «CSNY: Deja Vu» på filmfestivalen i Berlin. Filmen handler om \'the 2006 Freedom of Speech tour\' som han la ut på med kollegene Crosby, Stills og Nash.

Turneen hadde brodd mot Irak-krigen, men den verdensberømte protestsangeren tror ikke lenger på musikkens kraft.

- Tida der musikk kunne endre verden er forbi. Det vil være veldig naivt å tro noe annet i disse dager, sa han til pressen, ifølge nyhetsbyrået AP.

Tror på vitenskap

62-åringen har hatt flere politiske budskap opp gjennom sine lange karriere. Han har blant annet skrevet kritiske sanger om tidligere president Richard Nixon og Vietnam-krigen.

Nå har han imdlertid sterkere tro på annet enn ord og toner.

- Verden i dag har blitt et annet sted. Det er på tide at vitenskap, fysikk og åndelighet utgjør en forskjell i verden og prøver å redde planeten. 

Før turneen som filmen omhandler, ga han klare føringer til sine musikerkolleger på hva slags musikk som skulle spilles.

Foto: REUTERS
Foto: REUTERS Vis mer

- Vi kan bare synge om krig og politikk og den menneskelige situasjonen. Jeg vil ikke synge noen fine sanger, sa den erfarne fredsaktivisten til de andre deltakerne.

Gamle hippier 

Selv sang han bare låtene fra albumet \'Living with - War\', en samling protestsanger.

Til tross for sine dystre utsikter på musikkens vegne, håper han at den ferske filmen hans  ikke glir helt ubemerket forbi hos publikum.

- Målet var å stimulere til debatt, og jeg håper filmen lykkes i dette, sier Young.

«CSNY: Deja Vu» har ikke bare fokusert på den positive mottakelse de musikalske storhetene fikk da de la ut på felles turné. Også negative kritikker er kommet med på tapen.

- Hadde vi ikke gjort det ville det bare ha handlet om en gjeng med gamle hippier som sa hva de tenkte, og hvem bryr seg om det, sier Young.

Under møte med pressen klarte han ikke å motstå fristelsen til nok en gang kritisere USAS president George Bush, denne gang med et lurt smil om munnen.

image: - Musikk kan ikke lenger endre verden

- La meg snakke om det eneste som er positivt ved ham, det går fortest. Han er et flott fysisk eksempel for sin aldersgruppe, sa 62-åringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media