Musikk med sprengkraft

I kveld har du sjansen til å høre Xploding Plastix: Norges nye, sære superduo.

I kveld slipper Jens Petter Nilsen og Hallvard W. Hagen albumet med det lange navnet Amateur Girlfriends Go Proskirt Agents. Og anmelderne smiler bredt. Xploding Plastix har spilt på Quartfestivalen og på Englands utgave av by:Larm, In The City. Du har kanskje hørt dem på Blå, So What! eller jazzfestivaler før. Tidligere har en tolvtommer og en syvtommer sett dagens lys, samt at de to guttene har medvirket på samleplater. Allikevel er det først nå Norge slår øynene ordentlig opp for Xploding Plastix drivende musikk.

Når det gjelder klassifiseringen av Xploding Plastix strides de lærde, musikken er nemlig utrolig mangfoldig. Hos duoen finner du jazz av alle slag, triphop, breakbeat, utstrakt bruk av samples, rytmer hardere enn drill´n´bass, store orkestrale trekk og popete melodilinjer. Xploding Plastix eier ingen sjangergrenser og det de skaper er helt nytt, selv om Amon Tobin holder til i nabolaget. Utrolig spennende er det også. Les hva Dagbladets Håkon Moslet skreiv: «Amateur Girlfriends Go Proskirt Agents fungerer som en musikalsk bevissthetsutdrivende opplevelse. I en og samme låt blir man sugd inn i mørke, ubehagelige irrganger, samtidig som et lekende lett komp kjæler med deg, en frenetisk energi på grensen til det maniske gir deg konstante støt og en sofistikert melodi smører deg mykt og deilig...»

Kom og hør duoen, som vanligvis har med seg musikervenner på bass, Hammond-orgel og Fender Rhodes når de spiller live, i kveld!