Musikk-Norge trenger Ballade.no

Kulturdepartementet vurderer å legge ned Ballade.no i sin nåværende form. Det bør de ikke gjøre, mener artikkelforfatteren.

HOVEDKILDE: Ballade vært en hovedkilde til grundig informasjon, opphetet debatt, gode lenker og oversikt over et nytt og uoversiktlig felt — som f. eks fildelingsdebatten. Her, redaktør Espen A. Eik. 


Foto: Eivor Eriksen
HOVEDKILDE: Ballade vært en hovedkilde til grundig informasjon, opphetet debatt, gode lenker og oversikt over et nytt og uoversiktlig felt — som f. eks fildelingsdebatten. Her, redaktør Espen A. Eik. Foto: Eivor Eriksen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MUSIKK: Kulturdepartementet arbeider nå med å utvikle en bedre samkjøring av MIC (Musikkinformasjonssenteret) og MEN (Music Export Norway). Dette arbeidsutvalget vurderer også rollen til nettavisen ballade.no, som drives av MIC. Etter min mening er ballade.no svært viktig for musikkbransjen som uavhengig nyhetskanal, og enda mer som bred debatt-arena. De fortjener ros for å ha utviklet en åpen og nærmest sjangerblind profil, som skiller de ut fra andre nettaviser, trykkpresse og blogger. Både nyhetssaker og debatt speiler en bredde og et mangfold som er typisk for norsk kulturliv, ikke minst lokalt, men som ellers undervurderes i et tabloid og kjendisfiksert mediebilde. Hvor ellers kan du oppdatere deg på hip hop, kirkemusikk, jazz, metal, pop på ett sted - men en dose stillingsannonser, hva skjer-kalender, bransjeregister og ordforklaringer for bransjen ett tastetrykk unna?

Blant toppsakene forrige uke er musikkorganisasjonenes felles innspill til statsbudsjettet i Samstemt, debatt om hvem som sitter i det fagutvalget for publiseringsstøtte som har overtatt for innkjøpsordningen for CD-er, konformitet i operaen, kjønnsbalanse i musikklivet, Radio Novas 30-årsjubileum, hvordan penger fra streaming-tjenestene fordeles, snusk om jazz og vin i Bergen, mangel på kordirigenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer