Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Musikkekspert om Kygos karriere: - Han kan ikke hvile på laurbærene

Elektronikaartisten Kygo er nominert til «Årets navn» i Dagbladet.

(Dagbladet): Kyrre Gørvell-Dahll (24), bedre kjent som Kygo, kom ut med sin nye låt «Stay» i starten av desember. Låten lå allerede som nummer 41 på Apples liste over ukens topp 100 sanger før helgen.

Bergenseren, som sist sto på scenen under fredspriskonserten på fredag, er nominert til «Årets navn» i Dagbladet sammen med ni andre bemerkelsesverdige norske personer.

- Det er en ære, og vi blir både overrasket og ydmyke over at Kygo får en slik nominasjon for sitt musikkarbeid, sier Kygos manager og stefar, Jan Magnus Bjordal, til Dagbladet.

Debuterer med album Samme dag som den nye singelen kom ut, opplastet Kygo et nytt bilde av datoen 12.02.16 på Facebook.

NOMINERT: Kygo fra Bergen har hatt ett kjempeår internasjonalt med egne låter. Nå er han nominert til Årets navn i Dagbladet. Foto: NTB Scanpix
NOMINERT: Kygo fra Bergen har hatt ett kjempeår internasjonalt med egne låter. Nå er han nominert til Årets navn i Dagbladet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dette bekrefter Bjordal er datoen artisten jobber mot når det gjelder utgivelsen av debutalbumet.

- Kygo har mange nye låter på lager som han gleder seg til å dele med fansen, sier manageren.

Bjordal legger til at 2016 kommer til å bli et travelt år. Allerede i januar blir det konserter i flere byer i USA, med ekstrakonsert i San Francisco på grunn av utsolgte billetter. Senere på våren blir det både turneer i både Europa og i Sør-Amerika.

Et sukessår I fjor slo han gjennom internasjonalt ved å legge ut låter på Youtube og Soundcloud.

Etter flere remikser for kjente artister debuterte han med sin første låt «Firestone» i desember i fjor. Låta havnet på 92. plass på den offisielle amerikanske hitlista Billboard Hot 100, og han har blitt streamet over 700 millioner ganger på Spotify.

Nylig ble Kygo kåret som «Breakout Artist of 2015» av Spotify News.

- Året som har gått har vært en helt fantastisk reise å få lov til å være med på, høydepunktene har kommet tette som hagl, sier Bjordal og trekker blant annet frem konserten i Chicago med over hundre tusen fans innenfor dørene og opptredenen på Bergenfest i sommer.

KAN BLI KREVENDE: Dagbladets musikkansvarlig, Sandeep Singh, tror at 2016 kan bli et krevende år for Kygo. Foto: Ian Lawrence / Splash News
KAN BLI KREVENDE: Dagbladets musikkansvarlig, Sandeep Singh, tror at 2016 kan bli et krevende år for Kygo. Foto: Ian Lawrence / Splash News Vis mer

- Det har vært så mye fint som har skjedd, men det vil alltid være spesielt flott å stå på scenen i Bergen, sier bergenseren.

2016 kan bli krevende Selv om den siste tiden har gått fantastisk for Kygo, tror musikkansvarlig i Dagbladet, Sandeep Singh (29), at det kan bli krevende fremover og at artisten bør tenke nøye over hvem han samarbeider med.

- Andre produsenter har lånt soundet til Kygo, og noen har til og med løftet de tropiske taktene et par skritt lengre enn han har klart selv. Det er viktig at han ser fremover, og jeg tror det hjelper om han samarbeider med hakket mindre anonyme artister, sier Singh.
- Han kan ikke hvile på laurbærene.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media