Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Musikkekspertenes dom: Her er årets Bylarm-vinnere

Svensk homoikon, realitystjerner og dansk hip-hop.

IMPONERTE: Musikkekspertene peker ut det norske R&B-talentet Omar Mohamed «OMVR» Ahmed som en av sine favoritter fra årets Bylarm. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
IMPONERTE: Musikkekspertene peker ut det norske R&B-talentet Omar Mohamed «OMVR» Ahmed som en av sine favoritter fra årets Bylarm. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 113 band og artister. 14 konsertsteder. 4 dager.

Festival-og konferansearrangementet Bylarm er over for i år. En rekke ukjente artister, så vel som noen mer kjente, har presentert seg.

Dagbladet har fått tre musikkeksperter til å kåre årets Bylarm-vinner.

Lesbisk ikon Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, peker ut det norske R&B-talentet Omar Mohamed «OMVR» Ahmed som en av sine favoritter.

- Omar er et relativt nytt blad på den norske musikkscenen. På Bylarm har han framstått som veldig scenevant og med god formidlingevne, sier Borch Bugge.

Også Stockholm-rapperen Silvana Imam får skryt av musikkeksperten.

- Som et lesbisk ikon i Sverige, dro hun med seg samfunnsdebatten på scenen. Der har artistene i Norge virkelig noe å strekke seg etter, sier han. 

- Fikk gåsehud Gisle Stokland, tidligere redaktør og nå eier av musikknettstedet 730.no er enig med P3s musikksjef.

- Hun var vanvittig tøff. Energien hennes var unik, nesten så teatralsk at det ble teit, men mest kult. Norge trenger også en sånn jente!

Stokland nevner også den danske rapperen Sivas Torbati, som allerede er et stort navn innenfor dansk hip-hop.

- Han hadde en grusom «attitude», men det var likevel veldig stilig. Jeg fikk gåsehud uten at jeg egentlig hadde så mye forhold til musikken, sier han.

Kvinnebølge Dagbladets musikkanmelder Torgrim Øyre er i likhet med Borch Bugge imponert over norske OMVR. Han berømmer også en annen nordmann:

- Jeg synes Thea Hjelmeland leverte en veldig god konsert, sier han.

Blant de mer kjente artistene som opptrådte på årets Bylarm, var trønderjenta Astrid Smeplass.

Hun opptrådte både fredag og lørdag.

- Hun hadde ikke helt full klaff på fredag, men så klinte hun til på lørdag. Hun var stjerna, medgir Stokland..

I likhet med Smeplass, fikk Bylarm-artister som Omar Mohamed Ahmed og Kristian Kristensen sitt første møte med rampelyset gjennom en talentkonkurransen.

- Det er ganske interessant å se at selv om man ikke når helt til topps i en talentkonkurranse, så er det ikke det avgjørende. Det viktigste er at man synger bra - det er de sterke stemmene som overlever, sier Mats Borch Bugge.

Han mener også at årets Bylarm viser en bølge av kvinnelige electronica-artister.

- Jenter i electronica-popen er i vinden. Det er i kjølvannet av artister som Emilie Nicolas og Susanne Sundfør, mener musikksjefen.

Hele Norges coronakart