Musikken er steintøff, blir filmen også det?

Se traileren til «Notorious».

(Dagbladet.no): Filmen om den avdøde rapperen The Notorious B.I.G. har ikke premiere før på nyåret, men nå er traileren her.

Historien om Christopher Wallaces korte liv er dramatisk.

Wallace ble født i 1972 og vokste opp i Brooklyn. Han involverte seg tidlig i narkotikahandel, men satset etter hvert på en rapkarriere. I mars 1997 ble han skutt og drept, bare 24 år gammel.

Før det rakk han å gjøre uslettelig musikalsk inntrykk med sine profetisk titulerte album «Ready To Die» (1994) og «Life After Death» (gitt ut to uker etter han døde), bli far, gifte seg med R&B-artisten Faith Evans og bli far igjen, og ha et utenomekteskapelig forhold til rapperen Lil Kim.

De siste årene involverte han seg dessuten i en feide mellom østkysten og vestkysten som til slutt skulle koste ham livet.


Den notoriske raplegenden er altså godt filmstoff.

Det morsomste med filmer basert på virkelige hendelser, i hvert fall de som ligger såpass nært oss i tid, er å se skuespillere tolke mennesker man har en bestemt oppfatning av, med alle kjennetegn og fakter det måtte innebære.


Og to stykker i denne filmen er som snytt ut av nesen til sine rollefigurer: Jamal Woolard som spiller hovedrollen og Antonique Smith som er Faith Evans.
 

Musikken er steintøff, blir filmen også det?

Filmstudioet Fox Searchlight ga tidlig uttrykk for at de heller ville besette rollene med ukjente rappere, enn å måtte lære etablerte skuespillere å rappe. Derfor er Angela Bassett, som spiller Wallaces mor Voletta, den mest kjente i ensemblet.


Mer enn hundre omfangsrike amatører dukket opp da det ble arrangert audition for å finne selveste B.I.G., og i mars
ble det kjent at Woolard hadde fått jobben.

Han har gitt ut flere album under artistnavnet Gravy, og har en nesten like dramatisk historie som legenden han nå gir liv til. Woolard ble nemlig skutt utenfor lokalene til hiphop-kanalen Hot 97 i forkant av en opptreden for et par år siden, men fortsatte ifølge myten intervjuet som om ingenting hadde skjedd.

I andre roller ser man Anthony Mackie som Tupac Shakur og artisten Naturi Naughton som Lil Kim. Derek Luke spiller Sean «P. Diddy» Combs, en mann som ikke bare er viktig i historien, men også er en av produsentene bak «Notorious».

At Bad Boy-mogulen har hatt siste ord kan i verste fall bety en forskjønnet framstilling som mangler kritisk distanse, men han bidrar også med førstehåndskunnskap om det meste i historien. 

Og om filmen skuffer kan man i det minste trøste seg med én ting: Musikken er steintøff.

Flere filmer vi gleder oss til!