Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse W. A. Mozart: «Così fan tutte»

Musikken får hovedrollen i det poetiske og komiske

Premiereløperen er rullet ut for en nyoppsetning av Mozarts komiske opera Così fan tutte på Den Norske Opera og Ballett. Det er ingen liten begivenhet.

DEBUT: Solistene Ingeborg Gillebo og Natalia Tanasii rolledebuterer som søstrene Dorabella og Fiordiligi.
 Foto: Christian Friedlander<div></div><div><br></div>
DEBUT: Solistene Ingeborg Gillebo og Natalia Tanasii rolledebuterer som søstrene Dorabella og Fiordiligi. Foto: Christian Friedlander

Vis mer

OPERA: Ytre sett er historien i operaen enkel med sitt klassiske forviklingsdrama og spill med rolle- og partnerbytter. Menneskesinnet testes i takt med trofastheten når kjærligheten utfordres: Når er kjærligheten sterk nok? Tradisjonelt har stykket vært forbundet med tull og tøys. Her ler vi av de kjappe skiftene, hva utkledningene består i, og av det som utspiller seg mellom karakterene. Oppsetningen lykkes i å berøre med det som ligger under overflatehumoren.

Det hele løftes av den usigelig vakre musikken, som her får spille hovedrollen i sin veksling mellom det poetisk dype og det komiske.

Det er gledelig å konstatere at operaen i en periode med mange skifter har funnet gull i den nye musikksjefen Karl-Heinz Steffens. Musikerne er hevet høyt i orkestergraven så nyansene kommer nærmere.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.