Musikken inni

«Inside Llewyn Davis» er en sofistikert film med mange, silkepapiraktige lag.

GJENNOMBRUDDET: Oscar Isaac får trolig sitt store gjennombrudd med hovedrollen i «Inside Llewyn Davis», Coen-brødrenes melankolske og morsomme reise til sekstiårenes Greenwich Village.
GJENNOMBRUDDET: Oscar Isaac får trolig sitt store gjennombrudd med hovedrollen i «Inside Llewyn Davis», Coen-brødrenes melankolske og morsomme reise til sekstiårenes Greenwich Village. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Hvordan i all verden skal du få det ut, alt det fine som bor på innsiden av deg, slik at de andre forstår, kanskje til og med røres? Se dét er spørsmålet som får kunstnerspirer til å kaste seg søvnløst rundt på svette laken om natten.

Tittelpersonen i «Inside Llewyn Davis» er en av dem. Filmen om ham er den siste filmen til regissørbrødrene Joel og Ethan Coen, som ble vist første gang under Filmfestivalen i Cannes i går kveld.

I tillegg til å være en indre reise er «Inside Llewyn Davis» et portrett av musikkscenen i Greenwich Village på sekstitallet, og en følsom utforskning av hva som gjør at det går godt eller at det går dårlig. Den er en sofistikert film, med mange, silkepapiraktige lag, skutt i nydelige sjatteringer i grått, grønt og brunt. Den er full av fininnstilt verbal og fysisk komedie. Og den er veldig melankolsk.

Bitter og bjeffende Selv mener nok den unge, men allerede fallerte folk-sangeren Llewyn (Oscar Isaac) at det er den morderiske musikkbransjen som er i ferd med å knekke kroppen og sjelen hans. For seeren er det åpenbart at han er fullt i stand til å forkrøble seg selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer