Musikken på Titanic

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tiden har jeg brukt tullete mye tankevirksomhet på å prøve å huske hva slags musikk det var orkesteret spilte der oppe på øverste dekket på Titanic. Jeg har lest det et sted engang, eller hørt det, i en dokumentar om forliset. Og nå plager det meg flere ganger om dagen at jeg ikke kan komme på hva det var. Det var visst noe lystig. Gladmusikk.

Det var i slutten av 2005 at informasjonsstormen begynte for alvor her i min sofakrok i alle fall. Før det, var miljøvern noe med o-fag og blåfrosne demonstranter i fiskergenser, å brette og stappe melkekartonger, ikke kaste søppel på gata samt rydde opp etter piknik på stranda. Ferdig. Eller – alle hadde jo hørt om hull i ozonlaget og gamle kjøleskap og sånn, men det var jo reparert nå, det hullet, var det ikke? Ingen med vettet i behold bruker sånn gammeldags hårspray lengre? Så da var det vel greit, eller? Men nei. Det var visst ikke det. Det var ikke greit i det hele tatt, det er faktisk så ugreit at dersom ikke noen tar dramatisk grep og skrur av alle fabrikker og parkerer alle biler og fly, så vil ord som langsiktig og framtidig bli strøket fra ordboken. Jeg trodde ikke mine egne ører…

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer