SELGER IKKE SÅ BRA SOM FORHÅPET: Her holder Steven Tyler en av Aerosmiths «Guitar Hero»-gitarer mens Joe Perry sitter i bakgrunnen. Verken den versjonen av spillet, eller de andre oppfølgerne selger like bra som originalspillene, melder Variety.
SELGER IKKE SÅ BRA SOM FORHÅPET: Her holder Steven Tyler en av Aerosmiths «Guitar Hero»-gitarer mens Joe Perry sitter i bakgrunnen. Verken den versjonen av spillet, eller de andre oppfølgerne selger like bra som originalspillene, melder Variety.Vis mer

Musikken stilner i spillverden?

Oppfølgerne til «Guitar Hero» og «Rock Band» selger dårligere.

(Dagbladet.no): Musikkspill som «Guitar Hero» har virkelig rocka salgstallene de siste åra, men nå skriver det amerikanske bransjebladet Variety at buzzen har stilnet for store lanseringer som «Rock Band 2» og «Guitar Hero: World Tour».

Variety opplyser at nevnte spill isolert selger ålreit, men dårligere enn forløperne.

I tillegg går det ikke noe særlig for nye kloninger av ideen heller. Disneys «Ultimate Band», Konamis «Rock Revolution» og Nintendos «Wii Music» selger fra sånn passe ifølge tall Variety sitter på.

- Toppen er nådd
Product Manager i Komplett.no, Pia Charlotte Berg, opplyser overfor Dagbladet.no at de ser den samme trenden for «Guitar Hero»  i Norge.

Hun forteller at nummer tre av serien har solgt eventyrlig og selger fremdeles godt, mens oppfølgeren «World Tour» ikke selger like bra.

- Jeg tror sjangeren er kommet for å bli, og at den alltid vil ha mange og lojale kjøpere. Men jeg tror også at toppen er nådd, sier Jesse Divnich i Electronic Entertainment Design and Research ifølge Variety.

Trenden fortsetter
Stemmer dette er det dårlige nyheter for bransjen, siden musikkspill er den desidert mestselgende sjangeren. I tillegg er det nok også overraskende for en bransje som er vant til at oppfølgere stort sett selger bedre enn sine forløpere, og som nok hadde håpet på at sjangeren skulle hjelpe dem en eventuell nedgang i 2009.

Men samtidig er det også et par gode forklaringer på dette. En er selvfølgelig er at alle større og mindre utgaver og versjoner som ikke nødvendigvis tilfører så veldig mye nytt fører til at markedet er mettet. Selv om det følger en trommesett med.

Dette sammen med det faktum at spillene er tre-fire ganger dyrere er enn andre spill (på grunn av blant annet trommesett) så kan dette forklare nedgangen i disse finansielt utfordrende tider.

Men ifølge Variety stopper ikke dette videre satsing flere variasjoner over samme tema. Activision som står bak Guitar Hero slipper en Metallica-versjon i mars og MTV sikret rettighetene til å gi ut en Rock Band-versjon med den ekstremt ettertraktede katalogen til The Beatles.